Tom Sawyer

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Prietenul lui Tom pe nume Huckleberry Finn era un baiat "al strazii'' fara parinti cu care isi petrecea mai tot timpul. Prima nazdravanie pe care au facut-o impreuna a fost vizita cimitirului pe timp de noapte alaturi de o pisica neagra si moarta adusa de Huckleberry. Cu aceasta pisica ei sperau sa scape de negi prin anumite descantece. Ajungand in cimitir , au avut o surpriza neasteptata. Trei in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tom Sawyer

Prietenul lui Tom pe nume Huckleberry Finn era un baiat "al strazii'' fara parinti cu care isi petrecea mai tot timpul. Prima nazdravanie pe care au facut-o impreuna a fost vizita cimitirului pe timp de noapte alaturi de o pisica neagra si moarta adusa de Huckleberry. Cu aceasta pisica ei sperau sa scape de negi prin anumite descantece. Ajungand in cimitir , au avut o surpriza neasteptata. Trei indivizi pe nume Injun Joe, Dr. Robinson si Muff Poter care cautau un mormant pe care sa-l dezgroape.

In tot acest timp Tom impreuna cu Huckleberry stateau ascunsi pentru a nu fi vazuti , cand deodata intre acei indivizi s-a iscat o cearta urmata de asasinarea doctorului Robinson.Fiind ingroziti de ceea ce au vazut, cei doi baieti au fugit spre casa.A doua zi dimineata oamenii au gasit oribila crima. Tom impreuna cu Huck au jurat ca nu vor spune nimanui ceea ce au vazut.Tom si Huck erau foarte ingroziti . Zilele au trecut iar lui Tom ii ardea de noi aventuri, asa ca intr-o zi intalninduse cu Joe Harper si cu Huckleberry Finn, le-a propus sa se faca pirati.

Intr-o noapte fiecare a adus de mancare si au plecat impreuna pe o insula din apropierea oraselului. Cat timp ei au stat pe insula oamenii din orasel ii cautau neincetat. Dar aceasta cautare a fost in zadar deoarece nu i-au gasit. Toti au crezut ca baieti au murit asa ca matusa Polly impreuna cu doamna Harper s-au hotarat sa le faca prohodul duminica. In timp ce se oficia slujba cei trei copii au intrat pe usa bisericii. Toata lumea s-a bucurat, mai ales matusa Polly si doamna Harper,care si-au imbratisat copiii chiar si pe Huckelberry.

Dupa cateva zile a fost judecata lui Muff Poter. La judecata au venit Injun Joe si Tom. Tom a fost chemat sa de-a declaratie.El se uita la Injun Joe si a inceput sa-i fie frica, dar in final a spus tot ce a vazut, iar intre timp Injun Joe a disparut.De atunci Tom nu mai dormea linistit noaptea de frica lui Injun Joe. A trecut ceva timp de cand a fost judecata lui Muff Poter, iar Tom impreuna cu Huck au inceput sa caute comori. Tom era sigur caci comorile se gasesc unde sunt copaci scorburosi sau in casele cu stafii.

Au cautat in locurile cu copaci scorburosi dar nu au gasit, iar in final ei au hotarat sa caute intr-o casa cu stafii.Cand au inceput sa caute dupa comoara la o casa cu stafii, ei au auzit zgomote asa ca s-au ascuns in podul casei. Cei care au produs zgomotul au fost Injun Joe impreuna cu un priten de-al sau.Ei au venit in acea casa pentru a ascunde o comoara.Au vazut uneltele lasate de Tom si Huck si s-au gandit sa ingroape comoara in alta parte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.