Toiagul pastoriei de Ion Druta - Caracterizarea pastorului Ion

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.92

nivel: Liceu

Referat despre Toiagul pastoriei de Ion Druta - Caracterizarea pastorului Ion
Fiind frate cu stelele, pamintul, iarba, omul este nemuritor, fiindcă sufletul omului, o parte launtrică a lui este veșnică, ea nu moare niciodată și nimeni nu o poate distruge.

În acest cioban singuratic noi vedem o lume interioară, bogată, un caracter integru. El a avut niște principii de viată [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Toiagul pastoriei de Ion Druta - Caracterizarea pastorului Ion

Referat despre Toiagul pastoriei de Ion Druta - Caracterizarea pastorului Ion
Fiind frate cu stelele, pamintul, iarba, omul este nemuritor, fiindcă sufletul omului, o parte launtrică a lui este veșnică, ea nu moare niciodată și nimeni nu o poate distruge.

În acest cioban singuratic noi vedem o lume interioară, bogată, un caracter integru. El a avut niște principii de viată total diferite de ale acelora din jurul său. Aceste principii nu erau formate dependent de situații si imprejurări, ci curgeau dinăuntrul sufletului lui.

Asta l-a făcut un om deosebit, sau , chiar, după parerea multora straniu. Experiențele vieții lui au fost grele, pline de conflicte, bîrfe, vorbe si acțiuni rele. El a ințeles ce inseamnă să primești răul fiind nevinovat, să fii invinuit pe nedrept, să fii rupt din zona de comfort a vieții tale si să suferi pentru răutatea altora.

El a rămas bun, blînd, smerit si mulțumit de viață chiar cînd s-a intors la acești oameni răi care, chiar după mulți ani nu și-au schimbat atitudinea lor urită față de el. Ei îl urau, si căutau posibilități să-i facă rău. Chiar dacă nu l-au iubit, chiar dacă îl urau, ei îl considerau sfînt. Ce inseamnă “sfînt”? – Separat, pus deoparte pentru un scop anumit. Anume așa a fost personajul nostru. Trăind in mijlocul generației rele, el nu s-a amestecat cu răul, nu a permis răului să-i modeleze caracterul, a rămas credincios chemării sale de trai curat si nepătat.

Ciobanul nostru e tînăr, puternic, visător, incăpîtinat, perseverent, ințelept, dar mai ales posedă o stranie putere spirituală asupra consatenilor săi. Un alt motiv des intîlnit la Drută e mutenenia: " Se mai zicea ca e mult prea zgîrcit la vorba, si atunci cînd nu vrea el, nu poti scoate cu cleștele vorba dintr-însul".

Învăluindu-și eroul intr-o aură poetică, Drută el vede simbolic. O trasătură a sa e incandescentă spirituală. E omul stăpînit de o pasiune creatoare, are devotament pentru un anumit mod de viață.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.