Titlul executoriu european

3x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.82

nivel: Facultate

Hotararea judecatoreasca executorie dispune asupra cheltuielilor de judecata, inclusive asupra dobanzilor, aceasta dispozitie se certifica ca titlu executoriu European in privinta cheltuielilor.
Prin exceptie, in situatia in care in cursul procedurii in justitie debitorul s-a opus in mod special, obligatiei sale de a-si asuma respectivele cheltuieli, potrivit legislatiei statului membru de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Titlul executoriu european

Hotararea judecatoreasca executorie dispune asupra cheltuielilor de judecata, inclusive asupra dobanzilor, aceasta dispozitie se certifica ca titlu executoriu European in privinta cheltuielilor.
Prin exceptie, in situatia in care in cursul procedurii in justitie debitorul s-a opus in mod special, obligatiei sale de a-si asuma respectivele cheltuieli, potrivit legislatiei statului membru de origine, cheltuielile de judecata si/sau dobanzile nu se vor certifica drept titlu executoriu European.

Pentru situatia in care instanta investita legal cu certificarea constata ca numai anumite parti din hotarare sunt conforme cu cerintele Regulamentului, va dispune eliberarea unui certificat de titlu executoriu European partial pentru acele parti conforme Regulamentului.
Eliberarea certificatului
Certificatul de titlu executoriu European se utilizeaza conform formularului tip, dar se va completa in limba in care a fost pronuntata hotararea.

Este posibila rectificarea sau retragerea certificatului de catre instantele judecatoresti competente, pe baza cererii adresate si care va fi solutionata potrivit legislatiei statului membru de origine.
Certificatul este ratificat in ipoteza in care s-a produs o neconcordanta intre hotarare si certificate, datorata unor erori materiale.Poate fi retras in ipoteza in care este evident ca certificatul a fost eliberat in mod neintemeiat, avand in vedere cerintele prevazute de Regulamentul CE nr. 805/2004.
Eliberarea unui certificate ca titlu executoriu European nu este supusa niciunei cai de atac.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.