Titanic vals

2x puncte

categorie: Romana

nota: 8.62

nivel: Gimnaziu

Ramand singuri in camera , Miza ii propune lui Dinu sa-se casatoreasca. Acesta ne mai putand de fericire este trimis acasa decatre Miza pentru a se aranja si a se intoarce in seara respectiva, pentru ai cere oficial mana lui Miza. Dupa ce Dinu pleaca , in camera intra Gena. Aceasta isi intreaba sora despre discutia ei cu Dinu. Cu un ton trist acesta ii da vestea cereri lui Dinu. Gena indragostita [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Titanic vals

Ramand singuri in camera , Miza ii propune lui Dinu sa-se casatoreasca. Acesta ne mai putand de fericire este trimis acasa decatre Miza pentru a se aranja si a se intoarce in seara respectiva, pentru ai cere oficial mana lui Miza. Dupa ce Dinu pleaca , in camera intra Gena. Aceasta isi intreaba sora despre discutia ei cu Dinu. Cu un ton trist acesta ii da vestea cereri lui Dinu. Gena indragostita pana peste cap de Dinu , incearca sa faca tot posibilul ca Dinu sa nu se poata casatori cu Miza. Sarmisegetuza ii marturisete lui Gena adevaratul motiv pentru care a acceptat cererea in casatorie , era insarcinata cu fostul sau iubit , Gigi , care plecase in armata inainte de-a afla ca este tata. Gena ii propune Mizei un plan , prin care , pentru o perioada de vreme pana se va naste copilul , sa plece undeva la tara, unde Miza va naste , Gena va trece copilul pe numele sau. Intre timp familia lui Spirache afla vestea mortii fratelui acestuia, averea lui ramanand lui Spirache.

Dupa circa un an si ceva vreme , Spirache si familia acestuia s-au mutat la casa noua , unde pe la ora 10 , mama Daciei asculta slujba de dimineata. Langa ea a venit si Dacia preocupata de intarzierea lui Nercea , cel care se ocupa cu ocuparea pozitiei 4 pe lista candidatiilor deputati, loc in care trebuia sa fie Spirache . Mai apoi si Miza impreuna cu cainele ei , Pussy li se alatura. Acestea discutau depre viitorul politic a lui Spirache , si deodata sunt intrerupte de Traian. Acesta avea vesti despre Gena , care , dupa cum se zice prin targ , traia la Targoviste . Dacia foarte iritata de acesta veste incearca sa schimbe subiectul nu inainte , ne-ai mai aduce cateva acuzari grave la adresa Genei.
Toata familia lui Spirache se bucura al aflarea candidarii lui ca deputat , numai Spirache nu vroia sa candideze , dar , convins de familie , primeste candidatura.

Dupa ce Dacia ramane singura in camera , servitoarea o anunta ca avocatul Procopiu era acasa la ea . Acesta intra in camera Daciei si ii spune ca exista un testament al unchiului Tache , care zice ca toata averea ii revine primului sau nepot , adica fiul Genei.
In ultimul act , Gena se intoarce acasa impreuna cu copilul. Dacia si Miza aflasera ca la Targoviste aceasta a trait cu Dinu . Intr-o zi , Dinu a venit la Bucuresti , pentru a vizita-o pe Gena si pentru a purta o discutie serioasa despre relatia dintre ei . Acesta se incheie printr-o cerere in casatorie . Urmatorul musafir era fostul iubit al Mizei , Gigi. Acesta si recunoaste lasitatea, dar e nedumerit de faptul ca Miza nu i-a raspuns la nicio scrisoare , in urma acestui fapt, baiatul i-a marturisit totul, lui Spirache , care i-a zis ca baiatul este sanatos si cuminte. Acesta si vede baiatul caruia ii da si niste jucarii , iar mamei acestuia ii da un inel ce semnifica logodna lui cu Miza. Miza pleca la mama sa, unde era asteptata de avocatul Procopiu , care avea sa le spuna ca testamentul era un act fals . Dupa plecarea acestuia , Miza si recunoaste copilul in fata mamei sale si a bunici sale.

Dupa atata bucurie trebuia sa urmeze si ceva rau care sa-i fi stricat toata ziua Dacie. Acest lucru era discursul lui Spirache in fata a peste o mie de alegatorii , carora le cerea sa nu-l voteze.
Dar din fericire si datorita acestui discurs din partea unui om sincer ca Spirache , ultimele voturi ce erau introduse in urne erau in favoarea partidului sau , iar Spirache era ca si ales.
Nercea , cel care daduse aceasta minunta veste , a chemat un fotograf care sa faca o poza de familie lui Spirache.

”Momentul Titanic-Vals ” , in 1932 , a insemnat un eveniment , care ridica pe o treapta superioara prestigiul dramaturgiei nationale si provoca simtitor interesul publicului pentru repertoriu romanesc . Din fresca provincie autohtone se desprinde un suflet de om , Spirache , pe care autorul , manevrandu-l intr-o magistrala pirueta de 180 de grade fata de vechi deprinderi politice , il face sa parvina impotriva proprie vointe , cucerind un corp electoral saturat de minciuni , printr-o sinceritate in care lichelele aplauda o performanta a smecherie ”
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.