Titanic Vals de Tudor Musatescu

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.21

nivel: Liceu

Titanic Vals de Tudor Musatescu
Planul vine ca o scapare pt Sarmisegetuza si aceasta accepta fara sa mai stea pe ganduri si prin urmare a anulat intalnirea cu Dinu .
Mai spre seara, cand se adunasera toti la masa, veni vorba despre fratele lui Spirache, putred de bogat si singur pe lume care a plecat cu intr-o croaziera pe mare. Dacia si Chiriachita isi fac planuri si dau in carti, c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Titanic Vals de Tudor Musatescu

Titanic Vals de Tudor Musatescu
Planul vine ca o scapare pt Sarmisegetuza si aceasta accepta fara sa mai stea pe ganduri si prin urmare a anulat intalnirea cu Dinu .
Mai spre seara, cand se adunasera toti la masa, veni vorba despre fratele lui Spirache, putred de bogat si singur pe lume care a plecat cu intr-o croaziera pe mare. Dacia si Chiriachita isi fac planuri si dau in carti, ca vasul sa se scufunde, iar astlef toata averea sa ii revina lui Spirache si familiei lui.

A doua zi, ca o coincidenta nefericita, in gazeta apare o lista cu numele decedatilor in urma furtunii de pe mare care a avut loc aseara, pe care figureaza si numele bogatului unchi Tache. Fericire mare in randul femeilor din casa, insa nu si in sufletul lui Spirache.
Dupa ceva timp, dupa ce Miza s-a si intors din calatorie, totul era schimbat, familia se mutase la Bucuresti, iar pozitia lor sociala era aceea pe care Dacia si Chiriachita si-o dorisera.

Titanic Vals de Tudor Musatescu
Intr-o dimineata, pe cand Chiriachita isi asculta slujba la radio, Dacia era ingrijorata de intarzierea lui Nercea, responsabilul cu infiltrarea lui Spirache pe locul al listei candidatiolor la postul de deputat. Intra si Miza cu catelul ei Pussy care au luat si ei parte la dicutia celor doua femei, dar sunt intrerupte de Traian care vine cu vesti despre Gena care, dupa cum vorbeste gura targului, traieste la Targoviste. Foarte iritata de aceasta veste, Dacia incearca sa schimbe subiectul, nu inainte de a mai arunca cateva acuzatii la adresa ei.

Dupa toate acestea, vine vestea ca Spirache a ocupat locul cuvenit lui pe lista candidatilor, care bucura toti membrii familiei, insa nu si pe candidat. Dupa multa munca de convingere depusa de familie, au castig de cauza si Spirache accepta candidatura.Dupa ce se retrage toata lumea, apare si servitoarea care anunta vizita avocatului Procopiu. Dupa ce Dacia il primeste si raman intre 4 ochi, avocatul ii marturiseste femeii ca a gasit un testament prin care, unchiul Tache ii lasa toata averea lui primului nepot nascut dupa moartea lui, iar acesta era copilul Genei.

Titanic Vals de Tudor Musatescu
Dupa o luna de ragaz pe care avocatul i-a acordat-o Daciei pentru a-l pregati pe Spirache sa primeasca vestea, Gena se intoarce acasa u copilul. Dupa ce Miza si Dacia afla ca in tot acest timp Gena a trait cu Dinu la Targoviste, el le face o vizita, dupa cum i-a promis Genei pentru a discuta despre viitorul relatiei lor. Dupa un lung dialog cei doi hotarasc sa se casatoreasca. Urmatorul care vine in vizita este chiar Gigi,iubitul Mizei, care in tot acest timp comunicase cu Spirache si aflase ca este tata. El venise cu ganduri pasnice de a se impaca cu Miza si a forma o familie,bucuros fiind ca este tata. Dupa ce ii daruieste copilului jucarii si mamei acestuia un inel prin care o cere in casatorie, ea accepta fericita.

Dupa toate acestea, care erau chiar in ziua alegerilor, surorile merg in sufragerie pentru a le spune intreg adevarul familiei. Dupa ce au marturisit si reactia acestora a fost una cat de poate de intelegatoare, avand in vedere ca averea ii revinea acum fiului Mizei, avocatul apare din nou si face o observatie in legatura cu testamentul, si anume ca acesta este un act fals, intocmit de Spirache pentru a-si aduna familia la un loc.

Titanic Vals de Tudor Musatescu
Dar parca toate acestea nu erau de ajuns, Spirache isi ia inima-n dinti si se duce sa-si exprime nemultumirea in legatura cu candidatura lui printr-un discurs prin care ii roaga pe alegatori sa nu-l voteze. Acest gest i-a impresionat pe oameni atat de mult, incat toti se indreptau spre sectiile de votare pentru a-i acorda votul,si astfel Spirache a fost noul deputat.Ca sa nu ramana uitat acest moment, Nercea a chemat un fotograf sa faca o poza de familie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.