Titanic

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Liceu

Avea 159 de cazane de 6 metri inaltime care puneau in functiune cele trei motoare si asigurau electricitatea navei. Carena sa era impartita in 16 compartimente etansate. Numarul barcilor aflate la bord era de 20 ceea ce era suficient doar pentru jumatate din pasagerii aflati la bord. Lungimea unui cos era de 45 metri. Diametrul unei elice era de 7 metri. Greutatea uneia dintre ancorele sale era de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Titanic

Avea 159 de cazane de 6 metri inaltime care puneau in functiune cele trei motoare si asigurau electricitatea navei. Carena sa era impartita in 16 compartimente etansate. Numarul barcilor aflate la bord era de 20 ceea ce era suficient doar pentru jumatate din pasagerii aflati la bord. Lungimea unui cos era de 45 metri. Diametrul unei elice era de 7 metri. Greutatea uneia dintre ancorele sale era de 80 tone si era sustinuta de zale de 500g fiecare. Avea tabla bor-dului de 25,4 milimetri si coastele laminate de 35 milimetri.

Capitanul "Titanic"-ului, Eduard John Smith, fusese numit comandor al companiei White Star Line. La 2 aprilie incep probele "Titanic"-ului pe Marea Irlandei. Plecat in cursa inaugurala, deoarece avea carma mica si viteza de 22 de noduri adica 40 km/h si fiind anuntat de SS "Mesaba" ca in zona sunt ghetari, dar acest mesaj nefiind luat in serios, loveste un aisberg care fisureaza putin cate putin carena facuta din otel de 2,5 cm grosime in noaptea zilei de duminica 14.04.1912 ora 23:40. In naufragiul care urmeaza,din cei 227 de pasageri de la clasa I, 388 de la clasa a II-a, 709 de la clasa a III-a si 898 de membrii ai echipajului isi pierd viata 1.517 persoane si sunt salvate 705 persoane din cei aflati la bord in conditii dramatice.

Primii morti au fost lucratorii postali care incercau sa salveze sacii cu scrisori. Inainte de scufundarea sa "Titanic"-ul trimisese un apel S.O.S. catre nava "Carphatia" dar aceasta ajungea la el in 4 ore. Ecoul este imens, se schimba legea salvarii si asigurarii pe mare, se emit nenumarate ipoteze asupra comorii aflate la bord si pierdute pentru totdeauna. Pe prima pagina a tuturor ziarelor se afla vestea ca "Titanic"-ul pe care aproape toata lumea credea ca este de nescufundat, acum se afla in adancurile Atlanticului de Nord.

Aflandu-se la bordul vasului american Knorr, deoare-ce nava franceza Suroit este solicitata in afta parte, echipa franco- americana condusa de Jean - Louis Michel [inginer la Ifremer, Franta] si Robert Ballard [geolog la Wood Hole Institute, Statele Unite] patruleaza in cursul verii anului 1985 cu submersibilul francez Nautile, timp de 6 saptamani, la extremitatea Marilor Bancuri din sudul Terra Novei, la 480 km de tarmul Americii de Nord, in cautarea epavei.

La miezul noptii de 1 septembrie 1985 la o adancime de aproximativ 4000 de metri camera video submarina detecteaza masa impunatoare a unuia dintre cazanele navei ceea ce duce mai departe la gasirea provei epavei "Titanic"-ului, pe care submersibilul Nautile avea sa faca nu mai putin de 100 se scufundari, iar pupa aflata la 800 m de prova fiind gasita de submersibilul Magellan. Cu ajutorul microsubmarinului Robin lansat de Nautile si echipat cu o camera video submarina s-a patruns in interiorul, alta data somptuos din prova navei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.