Tipuri de strategii manageriale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.84

nivel: Facultate

Strategii de redresare, care urmaresc obtinerea unor performante calitative si cantitative similare celor realizate in perioada anterioara. Aceasta strategie vizeaza recuperarea unor piete sau segmente de piata pierdute prin eliminarea deficientelor si valorificarea superioara a atuurilor inregistrate in perioada trecuta. De regula, aceasta strategie se adopta dupa o perioada de declin a firmei. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de strategii manageriale

Strategii de redresare, care urmaresc obtinerea unor performante calitative si cantitative similare celor realizate in perioada anterioara. Aceasta strategie vizeaza recuperarea unor piete sau segmente de piata pierdute prin eliminarea deficientelor si valorificarea superioara a atuurilor inregistrate in perioada trecuta. De regula, aceasta strategie se adopta dupa o perioada de declin a firmei.

Strategii de consolidare, care urmaresc mentinerea si usoara intarire a capacitatii competitive a firmei pentru obtinerea unor rezultate similare cu cele realizate in perioada trecuta. Aceasta strategie vizeaza o usoara intarire a laturii calitative a activitatii firmei.
Strategii de dezvoltare, care vizeaza obtinerea unor performante calitative si cantitative superioare celor realizate in perioada trecuta, prin intarirea capacitatii competitive a firmei. Aceasta strategie impune promovarea unor schimbari calitative importante in toate domeniile de activitate ale firmei.

d) Dupa natura orientarilor privind sfera produselor, a pietelor si tehnologiilor deosebim: Strategii ofensive, care vizeaza patrunderea pe noi piete sau crestera cotei firmei pe pietele existente. Acest tip de strategie impune asimilarea de noi servicii, modernizarea serviciilor, introducerea de noi tehnologii cu randamente ridicate, dezvoltarea sistemului creativ-inovativ.

Strategii defensive, care vizeaza renuntarea la unele piete sau scaderea cotei pe pietele actuale in comparatie cu competitorii. Aceste strategii sunt generate de modificarea conditiilor pe anumite piete.
Strategii axate pe specializare, care se caracterizeaza prin sfera restransa a serviciilor, dar cu performante tehnice, economice si sociale superioare. Acest tip de strategie impune modernizarea permanenta a serviciilor, pentru a nu pierde avantajul competitiv. Totodata, aceasta strategie se poate baza si pe o integrare in aval si amonte.

Integrarea in aval presupune fabricarea unor semiservicii necesare manufacturarii serviciului, iar integrarea in amonte presupune fabricarea unor semiservicii in care serviciul care formeaza obiectul specializarii este folosit ca materie prima.
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.