Tipuri de societati comerciale care functioneaza in Romania

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata ti solidara a asociatiilor comanditati; comanditarii raspund numai pana la concurenta aportului lor. La constituirea acestui tip de societate primeaza increderea reciproca dintre asociati. Principala particularitate a acestui tip de soc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de societati comerciale care functioneaza in Romania

Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea comerciala ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata ti solidara a asociatiilor comanditati; comanditarii raspund numai pana la concurenta aportului lor. La constituirea acestui tip de societate primeaza increderea reciproca dintre asociati. Principala particularitate a acestui tip de societate este ca reuseste doua categorii de asociati: comanditati si comanditari.

Astfel, creditorii pot sa isi recupereze datoriile nu numai din activele (proprietatile) companiei, daca raman neplatiti dupa ce toate proprietatile au fost epuizate; ei ar putea, in termeni legali, sa ia in posesie proprietatea personala apartinand unuia dintre comanditati.
c. Societati in comandita pe actiuni Legea defineste acest tip de societate ca fiind societatea al carei capital social este impartit in actiuni, iar obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a asociatilor comanditati, comanditarii fiind obligati numai la plata actiunilor.

Nu orcine incepe o afacere doreste sa aiba raspundere nelimitata pentru datoririle facute. Astfel de persoane vor fi atrase sa formeze o societate in comandita pe actiuni. Elementul determinant al unei astfel de societati este capitalul, nu persoana asociatilor. Capitalul social este impartit in actiuni de valori egale. Aceasta forma de societate are trasaturi comune cu societatea in comandita simpla cat si cu cele pe actiuni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.