Tipuri de incinte

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

• Disadvantages Raspunsul la frecvente foarte joase e minimal. Punctul cel mai jos, de -3dB (F3) e destul de inalt, peste 30Hz. Mai putina eficienta a puterii cu aprox -3 dB decat la incintele vented. Capabilitati ale SPL-ului mai mici. Orice volum al incintei al carui sistem Q este mai mare de 0,707 duce la marirea F3. Coborarea F3 este realizabila doar la o valoare Q mai mica de 0,707, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de incinte

• Disadvantages Raspunsul la frecvente foarte joase e minimal. Punctul cel mai jos, de -3dB (F3) e destul de inalt, peste 30Hz. Mai putina eficienta a puterii cu aprox -3 dB decat la incintele vented. Capabilitati ale SPL-ului mai mici. Orice volum al incintei al carui sistem Q este mai mare de 0,707 duce la marirea F3. Coborarea F3 este realizabila doar la o valoare Q mai mica de 0,707, ceea ce presupune uneori incinte neobisnuit de mari cu volum pe masura.

• Best Applications Cand este dorit un sunet fara compromisuri dpdv calitativ. Perfect pentru muyica clasica, anumite genuri de rock, si pop. Este raspandit in sistemele audio auto, unde spatiul inchis compenseaya lipsa frecventelor foarte joase. Incinta sigilata, are pana la jumatate din volumul unei incinte vented, si poate fi chiar mai mica. Poate fi folosit si la sisteme udio HOME-THEATRE, de puteri mici sau medii. De asemenea, ar trebui aleasa ca incinta, daca parametrii T/S o dicteaya, datorita unei valori a QTS mai mare de 0,4 sau un EPB de 50 sau mai putin.

Cunoscut si ca Bass-reflex. Difuzorul este montat intr-o incinta care are o deschidere mare, port, vent care se extinde in interiorul incintei, pe o anumita lungime. Lungimea si marimea portului sunt extrem de critice pentru functionarea corecta a acestui tip de incinta. Portul si Difuzorul contribuie impreuna in a genera rasunsul dorit. Difuzorul este montat de obicei cu fata difuzorului in afara, dar aceasta nu e o regula.

Deschiderea/ventul/portul care se extinde pana in interior, acordeaza incinta pe o anumita frecventa, cunoscuta ca fB, actionand ca un filtru trece-sus(HPF). Excursia difuzorului este la minim la fB, acolo unde portul face mai toata treaba. Rata de taiere sub fB este de 24 dB per octava, dar poate varia cu +/- 5/6 dB, totul depinzand de frecventa de acordare si volumul incintei. Prin modificarea marimii incintei si a frecventei de acordare, se pot obtine performante diferite de la acelasi difuzor. Peste fB, difuzorul se comporta ca si cum ar fi intr-o incinta inchisa. Este recomandat difuzoarelor cu un EBP in jurul valorii de 100.00 sau mai mult, darn u numai atat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.