Tipuri de economii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Autorii cartii pledeaza pentru elaborarea unor programe alternative de actiune ,propunand o AGENDA cuprinzand acele puncte de care ar trebui sa tina seama orice program constructiv de actiune .
Autorii spera ca publicarea va contribui la concentrarea atentiei asupra acelor elemente esentiale pentru depasirea socului introducerii economiei de piata. Procesul schimbarilor economice si soc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de economii

Autorii cartii pledeaza pentru elaborarea unor programe alternative de actiune ,propunand o AGENDA cuprinzand acele puncte de care ar trebui sa tina seama orice program constructiv de actiune .
Autorii spera ca publicarea va contribui la concentrarea atentiei asupra acelor elemente esentiale pentru depasirea socului introducerii economiei de piata. Procesul schimbarilor economice si sociale initiate in 1989 a dat

Actualele programe de transformare prezinta deficiente.AGENDA prezinta un catalog (check list) de criterii pentru evaluarea si elaborarea unor programe de transformare mai adecvate.
Risipa si privatiunile impiedica dezvoltarea democratiilor de piata libera.Procesul de transformare implica eforturi deosebite ,suferinte. milioanelor de oameni din Europa de Est speranta unor standarde mai ridicate de viata .

I n ultimii ani s-au facut pasi importanti in introducerea unor relatii economice bazate pe economia de piata .Populatia acestor tari (exceptia celor din RDG ) a suferit o reducere a nivelului de trai:productia a inregistrat un declin brusc , distributia veniturilor s-a inrautatit,somajul e in crestere. In 1990 (primul an de tranzitie ) salariile reale in Polonia au scazut cu o treime,productia industriala scazand cu 25%.in 1991productia a mai scazut cu inca 19%.In Cehoslovacia ,in 1991,salariile reale au scazut cu 25%,iar productia industriala a scazut cu 25% .

In 1992 productia a scazut cu 26% .
O data cu privatizarea intreprinderilor , guvernul va retrage toate subventiile ,declansand pierderi de productie si de locuri de munca.In Ungaria ,salariile reale au scazut cu 5%(in 1990 si 1991),iar productia industriala a scazut cu 19% in 1991 si cu 20% in 1992.
Somajul a crescut in Ungaria si Cehoslovacia de la 2% in 1990 la 8,9% in martie 1992 , iar in Polonia de la 6% la peste 12% .In 1992 existau in Polonia 2,25 mil. Someri.In 1991 PIB a scazut pana la 10% in Polonia si Ungaria , iar in Cehoslovacia pana la 16%. In 1992 PIB era de 1% in Polonia ,de 25 in Ungaria si de 7% in Cehoslovacia.
Apar semnele unui inceput de stabilizare a conditiilor de productie si de de stat catre persoane scadere a ratei inflatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.