Tipuri de droguri

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Liceu

Tutunul - nicotina din tutun este un drog consumat pe scara larga in societate. Fumatul frunzelor uscate ale plantei de tutun este foarte nociv din punct de vedere fizic. Fumatul poate provoca unele forme de cancer cum ar fi cel la plamani si gat, ,de asemenea poate provoca boli ale inimii si ale vaselor sangvine, precum si tulburari la copiii nenascuti ai unei femei fumatoare. Aceste boli sunt pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de droguri

Tutunul - nicotina din tutun este un drog consumat pe scara larga in societate. Fumatul frunzelor uscate ale plantei de tutun este foarte nociv din punct de vedere fizic. Fumatul poate provoca unele forme de cancer cum ar fi cel la plamani si gat, ,de asemenea poate provoca boli ale inimii si ale vaselor sangvine, precum si tulburari la copiii nenascuti ai unei femei fumatoare. Aceste boli sunt provocate in special de alte ingrediente din fumul de tabac, cum ar fi vaporii de tar si monoxidul de carbon. Persoanele care inspira fumul de tigara in mod regulat - fumatorii pasivi - se afla si ele in pericol.

Nicotina poate contribui la stimularea unei persoane, facand-o sa se simta mai alerta si mai plina de viata. Fumatorii se obisnuiesc rapid cu fumatul si trebuie sa fumeze mai mult pentru a obtine acelasi efect. Acestia pot deveni dependenti din punct de vedere psihologic, deci, chiar daca sunt constienti de periciolele la care se expun, le este foarte greu sa renunte la acest obicei. Cafeina este un alcaloid provenit din frunzele plantei de ceai, sau din semintele arborelui de cafea. Ea este prezenta in cacao si in unele bauturi racoritoare , cum ar fi cola. Consumul zilnic si in cantitati mari de cafeina poate provoca probleme grave de sanatate, cum ar fi tulburarile digestive si somnul nelinistit.

Marijuana, denumita si canabis sau hasis, este extrasa din canepa. Consumatorul de marijuana se simte relaxat, tihnit, increzator in fortele proprii si creativ. In comparatie cu alte droguri mai puternice, marijuana nu produce dependenta, iar in comparatie cu consumul de alcool sau tutun aceasta duce la probleme mai putin grave.
Barbituricele sunt droguri produse in laborator si uneori sunt prescrise de medici pentru alungarea insomniei, in calitate de somnifere sau calmante. In zilele noastre barbituricele sunt prescrise mai rar datorita problemelor provocate in trecut, respectiv abuzul, dependenta fizica si psihologica. Folosite in cantitati mari , acestea au efecte mai grave decat consumul de alcool sau tutun.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.