Tipuri de date in PL-SQL

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Variabilele alfanumerice pot fi de tip CHAR, VARCHAR2, LONG, RAW si LONGRAW. Reprezentarea interna depinde de setul de caractere ales (ASCII sau EBCDIC).
Tipurile CHAR, VARCHAR2 si RAW pot avea un parametru pentru a preciza lungimea maxima. Daca aceasta nu este precizata atunci, implicit, se considera 1. Lungimea este exprimata in octeti (nu in caractere). Subtipurile acestor tipuri se pot[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de date in PL-SQL

Variabilele alfanumerice pot fi de tip CHAR, VARCHAR2, LONG, RAW si LONGRAW. Reprezentarea interna depinde de setul de caractere ales (ASCII sau EBCDIC).
Tipurile CHAR, VARCHAR2 si RAW pot avea un parametru pentru a preciza lungimea maxima. Daca aceasta nu este precizata atunci, implicit, se considera 1. Lungimea este exprimata in octeti (nu in caractere). Subtipurile acestor tipuri se pot utiliza pentru compatibilitate ANSI/ISO, IBM SQL/DS sau IBM DB2.

In Oracle9i a fost extinsa sintaxa pentru CHAR si VARCHAR2, permitand ca variabila ce precizeaza lungimea maxima sa fie de tip CHAR sau BYTE.
Variabilele de tip LONG pot memora texte, tabele de caractere sau documente, prin urmare siruri de caractere de lungime variabila de pana la 32760 octeti. Este similar tipului VARCHAR2.
Tipul RAW permite memorarea datelor binare (biti) sau a sirurilor de octeti. De exemplu, o variabila RAW poate memora o secventa de caractere grafice sau o imagine digitizata.

Tipul RAW este similar tipului alfanumeric, cu exceptia faptului ca PL/SQL nu interpreteaza datele de tip RAW. Oracle nu face conversia datelor de acest tip, atunci cand se transmit de la un sistem la altul. Chiar daca lungimea maxima a unei variabile RAW poate fi 32767 octeti, intr-o coloana RAW a bazei de date nu se pot introduce decat 2000 octeti. Pentru a insera valori mai mari se foloseste o coloana de tip LONG RAW, care are lungimea maxima 231 octeti. LONG RAW este similar tipului LONG, dar datele nu mai sunt interpretate de PL/SQL.

Tipurile TIMESTAMP, TIMESTAMP WITH TIME ZONE, TIMESTAMP WITH LOCAL TIME ZONE, INTERVAL YEAR TO MONTH, INTERVAL DAY TO SECOND au fost introduse in Oracle9i si permit rafinari ale tipului DATE. De exemplu, TIMESTAMP poate lua in considerare si fractiuni de secunda.
PL/SQL suporta doua seturi de caractere: una specifica bazei de date care este utilizata pentru definirea identificatorilor si a codului sursa (database character set - DCS) si o multime de caractere nationale care este folosita pentru reprezentarea informatiei cu caracter national (national character set - NCS).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.