Tipuri de comunicare la nivelul firmei

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cand fluxul de informatii are loc de sus in jos, informatiile absolute sunt detinute de catre conducerea companiei. Deseori se intampla ca nivelurile inferioare sa reclame o distributie inadecvata a informatiilor.
In aceste cazuri managerul detine informatiile necesare dar nu le distribuie, iar nivelurile superioare invoca lipsa acestor informatii. Rezolvarea problemei implica realizarea an[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Cand fluxul de informatii are loc de sus in jos, informatiile absolute sunt detinute de catre conducerea companiei. Deseori se intampla ca nivelurile inferioare sa reclame o distributie inadecvata a informatiilor.
In aceste cazuri managerul detine informatiile necesare dar nu le distribuie, iar nivelurile superioare invoca lipsa acestor informatii. Rezolvarea problemei implica realizarea analizei la cel mai inalt nivel si obtinerea informatiilor absolute din afara companiei. Specialistii in domeniu apreciaza ca se cunosc patru tipuri de mediu (Emery si Tris, 1965, p. 21-32).

Primul tip de mediu este cel linistit - aleator. In aceasta categorie de mediu, atat scopurile firmei cat si pericolele pe care trebuie sa le evite sunt relativ constante si distribuite aleator in mediu.
Al doilea tip de mediu este denumit linistit - grupat. Activitatea intr-un asemenea mediu implica o abordare pe termen lung din partea companiei. Conectarea numai pe scopuri de scurta durata ar putea avea ca efect orientarea companiei spre o zona de factori nocivi.
Al treilea tip de mediu este cunoscut sub denumirea de mediu disturbat - reactiv. Caracteristica este data de disturbarea sa de prezenta competitorilor. Este necesar a sti ce fac acestia si de a reactiona (Popa, Filip, p. 226).

Al patrulea tip de mediu este si cel mai complex. Este asa-numitul mediu turbu-lent. Acesta este cunoscut ca un mediu foarte dinamic. Specific acestui tip de mediu este faptul ca impune schimbarea strategiilor de baza ale companiei pentru a asigura supravietuirea.
Prin interactiunea ei cu mediul, compania trece de la un tip de mediu la altul, proces care implica schimbarea strategiilor de actiune si, implicit, a nevoilor informatio-nale.
Practic, informatiile influenteaza si chiar dicteaza modul de actiune.Informatia apare insa ca urmare a interactiunii individului de perceptiile sale asupra mediului. Nedetecta-rea corecta a informatiilor necesare duce insa intotdeauna, la esecul companiei (Popa, Filip, p.227).

Sistemul de distributie al informatiilor absolute constituie un pas important de realizat dupa rezolvarea problemei informa-tiilor absolute.
Realizarea sistemului de distributie a informatiilor de catre manageri implica o altenativa ce consta in a comunica angajati-lor datele care sa duca la cunoasterea de catre acestia a fazelor principale ale activitatii companiei.
Strategia optima si cea mai des utilizata este de a comunica fiecarui departament numai informatiile care il privesc strict (Popa, Filip, p. 227).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.