Tipuri de climat al Asiei

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Climatul subtropical cu vara ploioasa cuprinde China si sudul Japoniei, unde musonii de vara aduc ploi dinspre Oceanul Pacific.Climatul mediteranean, cu vara arida, este specific pentru tarmul Marii Mediterane, sudul Marii Negre, sudul Caspicei, avansand pe vai adapostite spre sud, pe sub Muntii Zagros, pana la Golful Persic. Se gaseste relativ la aceeasi latitudine de climatul anterior, dar pe fa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipuri de climat al Asiei

Climatul subtropical cu vara ploioasa cuprinde China si sudul Japoniei, unde musonii de vara aduc ploi dinspre Oceanul Pacific.Climatul mediteranean, cu vara arida, este specific pentru tarmul Marii Mediterane, sudul Marii Negre, sudul Caspicei, avansand pe vai adapostite spre sud, pe sub Muntii Zagros, pana la Golful Persic. Se gaseste relativ la aceeasi latitudine de climatul anterior, dar pe fatada vestica a continentului.

Climatul temperat cu ierni aspre, de nuanta umeda, are o extindere foarte mare, de la Ural la Pacific, cuprinzand si o parte din nordul Chinei, dar mai ales din Japonia. Iarna este cu atat mai aspra, cu cat mergem spre est. Aici, spre lumina nordica a zilei, este si polul frigului -Oimiakon, cu - aEUR71 grade celsius.Climatul temperat continental cu ierni aspre, dar secetos (de stepa) se situeaza in sudul climatului anterior (Asia Centrala, Tibet, parte di Gobi etc.).

Climatul temperat continental arid (de desert) ocupa centrul continentului, la est de Caspica, la nord de barajul lantului muntos al Himalaiei.Climatul continental de tundra (subartic sau subpolar) are ierni foarte reci si friguroase. Ocupa fasia din nordul taigalei. Aici apare un alt pol al frigului -Verhoiansk (-60 grade celsius). Precipitatiile anuale sunt sub 250 mm.

Climatul polar este socotit cel cu ghetari, fiind specific pentru insulele arctice. Este un desert "alb", unde fauna se dezvolta numai in lungul tarmurilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.