Tipologia retelei celulare

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Reteaua GSM are multe elemente tipice retelelor celulare. Fiecare celula este acoperita cu semnal radio de o statie de baza, BTS (Base Tranceiver Station), formata dintr-un set de echipamente de emisie/receptie, cate unul pentru fiecare canal radio duplex. Mai multe statii de baza sunt comandate de o unitate de control, BSC (Base Station Controller). Unitatea de control impreuna cu statiile de baz[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tipologia retelei celulare

Reteaua GSM are multe elemente tipice retelelor celulare. Fiecare celula este acoperita cu semnal radio de o statie de baza, BTS (Base Tranceiver Station), formata dintr-un set de echipamente de emisie/receptie, cate unul pentru fiecare canal radio duplex. Mai multe statii de baza sunt comandate de o unitate de control, BSC (Base Station Controller). Unitatea de control impreuna cu statiile de baza pe care le coordoneaza formeaza un sub-sistem de statii de baza, BSS (Base Station sub-System).

Mai multe sub-sisteme sunt interconectate prin intermediul unei centrale pentru abonati mobili sau centre de comutare a serviciilor mobile, MSC (Mobile Services Switching Center), folosind trunchiuri de linie, cu fir sau radio. Sub-sistemul de statii de baza administreaza resursele radio si realizeaza comutarea intre canalele radio si canalele temporale pentru conexiunile statie mobila, MS (Mobile Station) - centrul de comutare al servici-ilor.

MSC este similara cu o centrala ISDN si reprezinta punctul de conectare al retelei celulare cu reteaua telefonica publica comutata (PSTN) sau cu reteaua ISDN. Centrala raspunde de prelucrarile cerute de un apel, controleaza functiile de semnalizare implicite si coordoneaza procesele de transfer ale abonatului mobil.Cu toate ca VLR este definita ca o entitate de sine statatoare, cei mai multi fabricanti o inglobeaza in centrala. Bazele de date, in terminologia proprie retelelor inteligente, reprezinta puncte de control a serviciilor (SCP).

Centrala de comutare este echipata cu un modul de comutare a serviciilor (SSP) cu ajutorul caruia interogheaza bazele de date pentru a obtine informatii cum ar fi: aria in cadrul retelei, in care este localizat un abonat mobil, profilul sau de servicii, indicatii de rutare si prelucrare a apelurilor etc.

Standardul GSM defineste functii logice si interfete distincte pentru fiecare baza de date, pentru ca fiecare sa poata fi realizata ca o entitate fizica independenta. Interfetele sunt specificate prin intermediul sectiunii de aplicatii mobile (MAP), care foloseste sectiunea de aplicatii legate de transfer (TCAP) a sistemului de semnalizare SS7. La randul lor, aceste elemente sunt proprii retelelor inteligente. Astfel, standardul GSM poate fi considerat o aplicatie de retea inteligenta, fiecare implementare aducand o noua experienta in acest domeniu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.