Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.82

nivel: Facultate

Un rol important în cercetarea pieței unui produs îl are structura concurenței: gradul de concentrare a producției - dacă sunt mulți sau puțini vânzători în industria analizată - și, de asemenea, gradul de diversificare a produselor - dacă produsele sunt identice sau diferențiate.
Termenii de “mulți” sau “puțini” nu sunt definiți, în primul rând, de numărul de firme[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Un rol important în cercetarea pieței unui produs îl are structura concurenței: gradul de concentrare a producției - dacă sunt mulți sau puțini vânzători în industria analizată - și, de asemenea, gradul de diversificare a produselor - dacă produsele sunt identice sau diferențiate.
Termenii de “mulți” sau “puțini” nu sunt definiți, în primul rând, de numărul de firme, ci mai ales de interacțiunea dintre ele. Spunem că sunt mulți vânzători atunci când nici o firmă nu are un volum suficient de mare de afacere.

Fiecare firmă este nesemnificativă în contextul pieței. În contrast, spunem că sunt puțini vânzători ori de câte ori acțiunile oricărei firme sunt observate de rivali, iar aceștia reacționează. Produsele vânzătorilor sunt considerate a fi identice ori de câte ori consumatorii nu au preferințe pentru produsul unei anumite firme. Diferențierea se realizează întotdeauna în mintea cumpărătorului, iar diferențele percepute pot fi reale (performanță, design, servicii, etc.) sau inventate (marcă, ambalaj, publicitate, etc.).

• Tipuri de concurență:

Analiza modului în care piețele funcționează depinde de faptul dacă sunt multe sau puține firme și dacă produsele sunt identice sau diferențiate. Astfel, există patru modele principale ale pieței:

1. Concurența perfectă: mulți vânzători de produse standardizate.
2. Concurență monopolistică: mulți vânzători de produse diferențiate.

3. Oligopolul: câțiva vânzători de produse standardizate sau diferențiate.
4. Monopolul: un singur vânzător al unui produs pentru care nu există substitute.

Distributia internationala reprezinta activitatile ce se desfasoara si relatiile ce se stabilesc intre parteneri situati pe piete diferite in vederea punerii marfii la dispozitia consumatorilor sau utilizatorilor straini. Reteaua internationala de distributie este un aparat economic format din lanturi de agentii, institutii,unitati operative si firme specializate intre care se stabilesc relatii in scopul transferarii marfurilor de la producator la consumatorii sau utilizatorii existenti pe pietele internationale.

Canalul de distributie international reprezinta itinerariul pe care se deplaseaza marfa de la producator la consumatorii sau utilizatorii finali de pe pietele internationale. Practica internationala in domeniul distributiei a consacrat doua modalitati de constituire a canalelor de distributie. Prima modalitate este a canalelor de distributie internationala indirecte. Acestea sunt caracterizate de interventia intermediarilor.

Intermediarii joaca un rol important in realizarea schimburilor economice internationale datorita avantajelor pe care le ofera. Aceste avantaje decurg din baza tehnico-materiala de care dispun, din relatiile lor cu autoritatile locale si nationale, si cu consumatorii si utilizatorii straini si din posibilitatile de a-si asuma o parte din activitatile si riscurile inerente afacerilor economice internationale.

Distributia internationala cu intermediarii este limitata de faptul ca, datorita interpunerii lor intre producatorii si consumatorii straini, pot aparea probleme legate de operativitatea negocierii si incheierii tranzactiilor si de transmiterea informatiilor pe piata producatorului, ceea ce poate afecta capacitatea de adaptare a acestuia la cerintele pietelor internationale. Intermediarii care intervin in distributia internationala indirecta pot fi impartiti in urmatoarele categorii: membri internationali ai canalelor ( intermediari internationali) si membri indepedenti ai canalelor de distributie de pe piete externe (locale).

Dintre membrii independenti ai canalelor de distributie, dealerii sunt tipici in distributia telefoanelor mobile si a autoturismelor. Dealerii sunt firme care vand fie bunuri industriale, fie bunuri de consum de folosinta indelungata direct utilizatorilor. De regula, ei sunt independenti, dar furnizorii straini participa uneori la capitalul de care dispun dealerii. Caracteristica dealerului este specializarea pe un produs-pivot din ale carui vanzari provin majoritatea vanzarilor sale, la care se pot adauga si alte cateva produse.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.