Tinerii si fumatul

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.85

nivel: Facultate

90% dintre noii fumatori sunt copii si adolescenti. Acesti noi fumatori ii inlocuiesc pe cei care s-au lasat sau au murit prematur din cauza bolilor provocate de fumat. Tinerii sunt incurajati sa fumeze prima tigara de catre reclamele si promotiile organizate de companiile producatoare de tigari, de prietenii lor, de preturile mici precum si de posibilitatea de le procura foarte usor unii comercia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tinerii si fumatul

90% dintre noii fumatori sunt copii si adolescenti. Acesti noi fumatori ii inlocuiesc pe cei care s-au lasat sau au murit prematur din cauza bolilor provocate de fumat. Tinerii sunt incurajati sa fumeze prima tigara de catre reclamele si promotiile organizate de companiile producatoare de tigari, de prietenii lor, de preturile mici precum si de posibilitatea de le procura foarte usor unii comercianti ignorind reglementarile in vigoare.

Nicotina provoaca dependenta; de fapt riscul de a deveni dependent este de unul la trei sau unul la doi in timp ce riscul de deveni dependent de cocaina administrata intravenos este de unu la patru! Mai mult de 80% dintre tinerii care fmeaza un pachet sau mai mult pe zi recunosc nevoia sau dependenta lor de tigari.42% dintre cei care fumeaza pana la trei tigari pe zi vor deveni fumatori regulati.

70 % dintre adolescenti declara ca daca ar putea sa aleaga inca o data ar alege sa nu fumeze.In SUA 1 din 5 morti este datorata unei boli produsa de fumat.Mai mult de 400.000 de oameni mor anual din cauza bolilor provocate de fumat adica mai mult decat cele provocate de alcool, crack, heroina, crime, sinucideri, accidente de masina si SIDA la un loc.Tinerii nu inteleg sau subestimeaza dependenta produsa de nicotina. Dintre cei care credeau ca peste cinci ani vor renunta la fumat 73% inca mai fumau dupa sase ani!Cel putin 4,5 milioane de copii avand varste intre 12-17 ani fumeaza!

Efectele asupra sanatatii tinerilor
Efectele pe termen scurt includ efecte asupra sistemului respirator, dependenta, precum si asocierea cu alte droguri.
Fumatorii isi folosesc la un nivel mai scazut plamanii decat cei care nu au fumat niciodata.

Fumatul provoaca boli de inima
Fumatul afecteaza performanta si rezistenta la cei care practica un sport de performanta.In medie un om care fumeaza un pachet de tigari in fiecare zi traieste cu sapte ani mai putin decat unul care nu a fumat niciodata.Adolescentii care fumeaza au probleme cu respiratia de trei ori mai des dacat nefumatorii.

Adolescentii care fumeaza sunt nevoiti sa mearga mult mai des la doctor decat cei care nu fumeaza.Tinerii care fumeaza sunt mai dispusi de trei ori mai mult decat nefumatorii sa utilizeze alcoolul, de ori mai mult sa foloseasca marijuana si de 22 ori mai mult sa foloseasca cocaina. De asemenea sunt mai dispusi sa accepte sex neprotejat sau sa rezolve un conflict prin violenta.

Tinerii si tutunul
Mai mult de jumatate dintre fumatori incep sa fumeze inainte de 14 ani iar 90% incep pana la implinirea varstei de 19 ani.
Tutunul si fumul de tigara fac hainele si parul sa miroasa urat. Mirosul gurii este inrautatit si facut si mai dezagreabil prin folosirea tutunului.

Interventia chirurgicala pentru cancerul gurii va poate deforma pe viata infatisarea.Evita ziarele si revistele care fac reclama la diferite marci de tigari. Prietenii adevarati nu te vor indemna sa fumezi. De asemenea, nu folosi nici un produs promotional al companiilor producatoare de tigari: pungi, brelocuri, tricouri, bandane etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.