Tinerii si criminalitatea

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.35

nivel: Facultate

Potrivit dl. Lumperdean, principalele cauze tin de educatia defectuoasa primita de tineri. Aceasta poate fi o urmare a dezinteresului persoanelor responsabile de educarea tinerilor: parinti, profesori. Buna purtare si regulile de baza a comportarii in societate sunt, binenteles, invatate in familie. Dezinteresul parintilor, inabilitatea lor de a-si educa copiii pot afecta dezvoltarea ulterioara a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tinerii si criminalitatea

Potrivit dl. Lumperdean, principalele cauze tin de educatia defectuoasa primita de tineri. Aceasta poate fi o urmare a dezinteresului persoanelor responsabile de educarea tinerilor: parinti, profesori. Buna purtare si regulile de baza a comportarii in societate sunt, binenteles, invatate in familie. Dezinteresul parintilor, inabilitatea lor de a-si educa copiii pot afecta dezvoltarea ulterioara a acestora. De asemenea, un eventual divort intre parinti poate avea consecinte grave asupra educatiei si comportamentului copilului.

O alta cauza a slabei educatii in unele familii este reprezentata de fenomenul migratiei sezoniere a fortei de munca, tot mai multi romani abandonandu-si familiile pentru cateva luni pentru a lucra in tari precum Spania, Italia, Germania, etc.Educatia din Romania nu pune accent mare pe educatia civica si morala a tinerilor, iar profesorii sunt rareori interesati de problemele elevilor. Problemele de civica sau morala sunt incorporate cu alte "probleme actuale" in orele de dirigentie, care se desfasoara de regula odata pe saptamana.

O legatura intre slaba educatie si criminalitate a fost sesizata si de participantii la sondaj. Ei au fost rugati sa acorde note de la 1 la 4 grupurilor de tineri care asculta predominant un anumit gen de muzica. Rezultatele au aratat ca grupul considerat cel mai rau educat (tinerii ascultatori de manele - in general rromi slab educati) manifesta cel mai des un comportament anti-social, si viceversa (cel mai educat grup e considerat si cel cu un comportament acceptabil social)

O alta cauza a criminalitatii ridicate este saracia. Multi recurg la aceste metode de a obtine bani in lipsa unui loc de munca sau a unui salariu/venit care sa poata asigura un trai decent:EvolutieStatisticile arata ca in ultimii 4 ani criminalitatea la nivel national a scazut usor, dar am aflat ca in Bistrita, in ultimii 6 ani a crescut numarul infractiunilor comise de tineri. Din 2001 s-a inregistrat o crestere ingrijoratoare a numarului de cazuri de trafic de droguri.

Droguri
In Romania drogurile nu sunt atat de raspandite precum in alte tari vestice. Conform unui studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog in 2006, doar aprox. 4% din tinerii pana in 22 de ani au consumat vreodata substante halucinogene. Cel mai uzual drog este de departe marijuana, urmat de cocaina.Pretul mediu al unui gram de hasis-marijuana este de 7 a,Z/gram, iar cel al unei doze de heroina se ridica la 40a,Z/doza, iar cocaina se ridica la 120a,Z/gram.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.