Tinerii, sanatatea si sexualitatea

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Majoritatea unitatilor pentru care s-au efectuat determinari se gasesc in zona industriala, iar acestea fiind relativ departe de zona locuita a orasului s-a concluzionat ca depasirile inregistrate nu reprezinta o sursa de poluare fonica a populatiei. De asemenea in urma monitorizarii calitatii apei prin prelevarea si analiza unor probe, apa furnizata prin reteaua de distributie a municipiului Bist[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tinerii, sanatatea si sexualitatea

Majoritatea unitatilor pentru care s-au efectuat determinari se gasesc in zona industriala, iar acestea fiind relativ departe de zona locuita a orasului s-a concluzionat ca depasirile inregistrate nu reprezinta o sursa de poluare fonica a populatiei. De asemenea in urma monitorizarii calitatii apei prin prelevarea si analiza unor probe, apa furnizata prin reteaua de distributie a municipiului Bistrita apare ca sigura. De altfel, nici o epidemie hidrica nu s-a inregistrat. Amplasamentul geografic al orasului, in Depresiunea Bistritei, o zona cu grad mare de umiditate, favorizeaza producerea bolilor reumatice inca de la o varsta frageda.

In prezent, aproape 40% din totalul deceselor care se inregistreaza in Romania sunt produse de boli legate de stres, deci de boli evitabile sau care pot fi amanate prin modificari in stilul de viata al populatiei. Dintre grupurile cele mai vulnerabile la actiunea componentelor negative ale stilului de viata, dar care in acelasi timp mai pot sa-si ajusteze comportamentele spre cele favorabile sanatatii, fac parte copiii si tinerii. Cele mai frecvente vicii ale tinerilor, care degradeaza statrea de sanatate, sunt fumatul si alcoolul. Statisticile despre fumat indica lucruri ingrijoratoare, mai ales in randul tinerilor,

care, din ce in ce mai multi, incep sa fumeze de la varste fragede. An de an, numarul celor ce fumeaza creste procentual, iar varsta de debut scade. Un studiu facut arata, contrar asteptarilor, ca mai bine de 70% din tinerii bistriteni investigati nu sunt fumatori. O problema este faptul ca orice adolescent nefumator care la finalul saptamanii iese cu amicii intr-un pub sau o cafenea, trebuie sa inhaleze fumul, care ticseste barurile din oras, iar fumatul pasiv este un factor ce creste riscul aparitiilor bolilor cardiace, a cancerului pulmonar si a agravarii astmului alergic si a alergiilor respiratorii ( doar 15 % din fumul de tigara este inhalat de cel care fumeaza, restul de 85% este inhalat de restul persoanelor ) .

In timp ce fumatul nu pare sa fie la moda, consumul de alcool face parte din viata tinerilor bistriteni (numai 42,1% dintre subiecti au declarat ca nu consuma alcool deloc). Cred ca profesorii si cadrele medico-sanitare din pacate nu au influenta care ar trebui sa o aiba, nu ajung sa fie modele pentru tineri, atat timp cat si profesorul si medicul fumeaza nu l-as putea considera un exemplu pozitiv pentru tineri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.