Text argumentativ despre fericire

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.55

nivel: Liceu

Fericirea inseamna sa te bucuri de fiecare lucru care te inconjoara , oricat de nesemnificativ ar parea deoarece la un moment dat o sa ne dorim din tot sufletul sa avem parte de ceea ce candva am avut si nu am stiut sa pretuim. In primul rand , a fi fericit inseamna a te simti implinit cu ceea ce ai obtinut . Pot fi cazuri in care fericirea nu este apreciata atat cat ar trebui : ne dorim atat d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Text argumentativ despre fericire

Fericirea inseamna sa te bucuri de fiecare lucru care te inconjoara , oricat de nesemnificativ ar parea deoarece la un moment dat o sa ne dorim din tot sufletul sa avem parte de ceea ce candva am avut si nu am stiut sa pretuim. In primul rand , a fi fericit inseamna a te simti implinit cu ceea ce ai obtinut . Pot fi cazuri in care fericirea nu este apreciata atat cat ar trebui : ne dorim atat de tare ceva , il obtinem , devine neinteresant si ne dorim altceva , dar dupa o perioada de timp inveti sa apreciezi si sa-ti doresti ceea ce ai.

In al doilea rand ,in viata putem lua o hotarare gresita , distrugandu-ne astfel sansa de a fi fericiti cu adevarat pentru o bucurie de moment. Un bun exemplu este Ion , din opera cu acelasi nume a lui Liviu Rebreanu. El se casatoreste cu Ana pentru averea ei ,renuntand astfel la iubIrea pentru Florica si totodata la sansa de a fi fericit. Mai tarziu realizeaza ca desi are atata avere nu este fericit fara femeia iubita alaturi , fiind prea tarziu deoarece Florica isi intemeiaza o familie alaturi de George . Este bine sa ne ascultam inima cand cautam drumul catre fericire, si sa nu ne lasam condusi de lucrurile material , deoarece ele niciodata nu-ti vor aduce satisfactie daca nu sunt insotite de iubire , prietenie si sanatate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.