Teste ecotoxicologice cu Lemna minor

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.61

nivel: Facultate

Datele privind notiunile despre testele ecotoxicologice au fost preluate cu acordul domnului V. Oros din cartea acestuia, Elemente de ecotoxicologie si teste ecotoxicologice, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2011.Prin toxicitate se intelege capacitatea unei substante de aproduce tulburari adverse unui organism care este expus la substanta respectiva. Toxicitatea se poate manifesta asupra oricarui o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teste ecotoxicologice cu Lemna minor

Datele privind notiunile despre testele ecotoxicologice au fost preluate cu acordul domnului V. Oros din cartea acestuia, Elemente de ecotoxicologie si teste ecotoxicologice, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2011.Prin toxicitate se intelege capacitatea unei substante de aproduce tulburari adverse unui organism care este expus la substanta respectiva. Toxicitatea se poate manifesta asupra oricarui organism viu, din orice categorie de vietuitoare.

Masurarea toxicitatii este necesara, pe de o parte, pentru a cunoaste gradul de toxicitate sau de periculozitate a unei substante asupra sanatatii oamenilor si animalelor domestice sau asupra plantelor de cultura si a productivitatii vegetale. Pe de alta parte, masurarea toxicitatii este necesara pentru a diferentia intre ele, anumite substante chimice, din punct de vedere al gradului de toxicitate.Ecotoxicitatea se refera la pericolele sau efectele adverse pe care substantele chimice sau preparatele le pot produce dupa ce ajung in mediul inconjurator.

Orice substanta chimica, preparat sau material nou produs, inainte sa fie aprobat pentru aplicare pe scara larga, este in mod obligatoriu testat din punct de vedere al efectelor pe care le va produce dupa ce va ajunge in mediu. Pornind de la testele toxicologice si indicatorii toxicologici, in ecotoxicologie s-au pus la punct metode de testare ecotoxicologice si s-au elaborat indicatori ecotoxicologici pentru masurarea ecotoxicitatii. Luand in considerare principalii factori de mediu, testele ecotoxicologice se vor adresa, in mod separat, pentru toxicitatea asupra animalelor terestre, asupra animalelor acvatice, precum si asupra plantelor terestre sau acvatice ori asupra microorganismelor din ape si din soluri.

Toxicitatea acuta poate fi evaluata prin teste realizate pe sisteme simple cum ar fi: organisme unicelulare, culturi de celule, precum si pe organisme superioare apartinand diferitor specii animale sau vegetale, inclusiv pe mamifere superioare. Ecotoxicologia s-a dezvoltat la inceput pentru mediile acvatice, in consecinta si primele metode de testare s-au elaborat pentru mediile acvatice. Primele metode au fost preluate si adaptate din toxicologie, apoi s-au elaborat metode noi de testare specifice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.