Teste drept constitutional

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.64

nivel: Facultate

10. In functie de perimetrul geografic, cutumele se pot clasifica in : cutume generale, cutume regionale si cutume locale.Doctrina clasica a dreptului constitutional a impartit constitutiile in patru categorii: carte concedate, pacte, statute si conventii.Care tip de constitutie presupune consultarea cetatenilor pentru a se pronunta prin DA sau NU asupra hotararii luate in privinta apartenentei la[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teste drept constitutional

10. In functie de perimetrul geografic, cutumele se pot clasifica in : cutume generale, cutume regionale si cutume locale.Doctrina clasica a dreptului constitutional a impartit constitutiile in patru categorii: carte concedate, pacte, statute si conventii.Care tip de constitutie presupune consultarea cetatenilor pentru a se pronunta prin DA sau NU asupra hotararii luate in privinta apartenentei la un anumit stat, la recunoasterea autoritatii altui stat asupra unui teritoriu?
R: Constitutia plebiscitara sau statutul

De ce are Constitutia o forta juridical superioara fata de celelalte acte normative? R: Constitutia are o forta juridical superioara fata de celelalte acte normative, fiind adoptata ori modificata de organul abilitatde ea si dupa procedurile inscrise in continutul ei, iar pe de alta parte o lege nu poate fi modificata, suspendata sau abrogate decat tot printr-o lege. Constitutiile scrise se prezinta sub forma : constitutiilor suple sau flexibile si a constitutiilor rigide.

Constitutiile se mai clasifica, dupa tipul statutului de provenienta in: constitutii federale, constitutii unitare, constitutii republicane si constitutii monarhice. Care sunt principiile care conduc la ierarhia actelor juridice normative in stat? R: Organele statului au o competenta concretizata in capacitatea de edictare a actelor normative, care este diferita dela o categorie la alta de organe in limita distribuirii puterilor; forta juridical a fiecarui act normative depinde de competenta organului care l-a emis; fiecare act avand o anumita forta juridical duce la o ierarhie a actelor normative; datorita uerarhizarii actelor normative, una ct emis de catre un organ inferior trebuie sa fie subordonat oricarui act emis de un organ superior.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.