Testati-va timingul

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Liceu

Conceptul se extinde asupra mai multor tehnici de joc. Factorul timp poate juca un rol important in promovarea unei culori. Deasemeni, el poate fi esential in mentinerea comunicatiilor, in jocurile de dublu tai si in general in donele in care atuurile au mult de lucru. Finalurile, de genul squeeze-lor, loviturilor in atu si plasarilor de mina, sint chiar mai legate de factorul timp. De obicei juca[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Testati-va timingul

Conceptul se extinde asupra mai multor tehnici de joc. Factorul timp poate juca un rol important in promovarea unei culori. Deasemeni, el poate fi esential in mentinerea comunicatiilor, in jocurile de dublu tai si in general in donele in care atuurile au mult de lucru. Finalurile, de genul squeeze-lor, loviturilor in atu si plasarilor de mina, sint chiar mai legate de factorul timp. De obicei jucatorii esueaza din lipsa de prevedere in stadiul planului de joc. Este mult prea usor sa te bazezi pe o linie de joc optimista care sa presupuna o distributie favorabila a cartilor si colaborarea flancului.

Cind se intimpla ceea ce nu ne asteptam este probabil prea tirziu sa mai facem ceva. Timing-ul este gresit si infringerea inevitabila. Singura solutie este sa executati o gindire profunda inainte de a juca prima levata. Din momentul in care v-ati dat seama de hazardul potential, aveti mai multe sanse sa gasiti timing-ul corect pentru a-l contracara.

Acest quiz este conceput sa va testeze simtul de timing intr-o mare varietate de situatii. Ca de obicei secventele de licitatie pot fi ignorate, ele fiind utile numai cind dau informatii despre miinile adversarilor. Se stabileste atacul initial si uneori si primele levate, inainte de a se pune problema efectiv in miinile dvs. Incercati sa o rezolvati inainte de a citi mai departe.

In continuare se atrage atentia asupra eventualelor dificultati si se recapituleaza posibilitatile ce va stau la dispozitie. Apoi urmeaza rezolvarea si intreaga dona. Nu s-a incercat sa se aranjeze materialul intr-o ordine tematica, dar exista o tendinta de crestere in dificultate a problemelor .Aveti motive sa fiti multumit daca reusiti mai mult de douazeci de raspunsuri exacte la aceste probleme. Douazeci si cinci este un rezultat excelent iar treizeci va situeaza printre experti. Noroc !

Indicatie: desi se pare ca aveti numai trei perdante - doua cupe si un caro - controlul dvs. asupra donei este precar. Poate ca deja ati avut noroc ca nu s-a atacat cupa, ceea ce ar fi oferit o posibilitate de tai flancului. Este clar ca trebuie sa scoateti atuurile inainte de a va promova levatele in culorile rosii. Mai exista pericole ascunse ?

Solutie: Daca atuurile stau 2-2 nu aveti nici o problema. Adevarata dvs. problema este cum va aparati impotriva unei distributii 3-1. Sa presupunem ca jucati o pica la as si cineva nu raspunde. Ar trebui sa mai trageti un tur de atu si, cind jucati cupa, flancul care ia mina va reveni trefla si va va mai scurta o data. Cind veti ceda si cea de a doua cupa apararea isi va lua levata de trefla si va aduce contractul la o intrare.

Aceasta neplacere poate fi inlaturata daca jucati atuurile astfel incit sa ramineti in masa la turul trei de atu cu asul, dupa ce ati tras si dama. Dupa licitatie est pare sa posede A, cind veti juca mic de caro din masa dupa ce ati scos atuurile, el va pus intr-o dilema. Daca isi ia asul veti avea suficiente levate pentru meci: sase atuuri si patru carouri. Daca joaca mic, permitindu-va sa cistigati un caro puteti sa jucati in continuare cupe. Acum puteti sa stringeti sase atuuri, trei cupe si un caro.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.