Terminale de telecomunicatii

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.86

nivel: Facultate

Echipamentul de racordare (PBX-Private Branch Exchange - centrala
telefonica privata), permite interconectare terminalelor liniei de abonati, si apartine fie unei retele de telefonie publica sau nationala (terminalul este legat la PBX prin linia abonatilor), fie unei retele telefonice private. In acest caz, echipamentul PBX se comporta ca o retea telefonica, constituind primul nod de legatu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Terminale de telecomunicatii

Echipamentul de racordare (PBX-Private Branch Exchange - centrala
telefonica privata), permite interconectare terminalelor liniei de abonati, si apartine fie unei retele de telefonie publica sau nationala (terminalul este legat la PBX prin linia abonatilor), fie unei retele telefonice private. In acest caz, echipamentul PBX se comporta ca o retea telefonica, constituind primul nod de legatura. Distanta
dintre oficiul final si postul telefonic este in mod uzual intre 1 si 10Km, fiind mai mica in orase decat in zonele rurale.

Liniile telefonice de abonati au o viteza maxima de transfer de date de
ordinul 104 bps (biti pe secunda) si o rata de aparitie a erorilor, in functie de varsta echipamentului telefonic cu comutatie folosit, cam de 1 la 105 biti transmisi. Echipamentele linie de abonati sunt protejate contra intemperiilor naturii (caldura, frig, fulgere etc.) [1], [11].
Postul telefonic (echipamentul terminal al liniei) este conectat la PBX prin doua fire de linie (din cupru), alimentate la o tensiune continua (o baterie de 48V cu o rezistenta interna mica, amplasata in centrul sistemului de receptie).

Legatura formata de cele doua fire, intre postul telefonic si oficiul final, este cunoscuta in termeni tehnici sub numele de bucla locala. O legatura telefonica specializata poate fi constituita la unul din terminale in doua fire, iar la celalalt in patru fire. Aceasta constructie asimetrica trebuie totusi evitata din motive tehnice.
Daca un abonat apeleaza alt abonat, ambii atasati la acelasi oficiu final, mecanismul de comutare din acel oficiu stabileste o legatura electrica directa intre cele doua bucle.

Daca telefonul apelat este atasat la un alt oficiu final, trebuie
folosita o alta procedura. In interurban si international, transmisia se face pe patru fire, fiind necesara separarea celor doua sensuri de transmisie, atat pentru realizarea amplificarii semnalelor, cat si pentru cuplarea circuitelor de modulare de tip analogic sau
numeric.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.