Termeni

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Actiune - Titlu reprezentativ al contributiei asociatului la capitalul social al unei societati pe actiuni sau in comandita pe actiuni, care evidentiaza un drept de proprietate asupra emitentului si confera titularului calitatea de actionar; actiunile pot fi ordinare sau preferentiale, acestea din urma conferind titularilor dreptul la dividend prioritar, distribuit inaintea oricaror alte beneficii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Termeni

Actiune - Titlu reprezentativ al contributiei asociatului la capitalul social al unei societati pe actiuni sau in comandita pe actiuni, care evidentiaza un drept de proprietate asupra emitentului si confera titularului calitatea de actionar; actiunile pot fi ordinare sau preferentiale, acestea din urma conferind titularilor dreptul la dividend prioritar, distribuit inaintea oricaror alte beneficii, precum si drepturile recunoscute detinatorilor de actiuni ordinare, cu exceptia dreptului de a participa si de a vota in adunarile generale .

Activ financiar - Activul ce consacra drepturi banesti ale detinatorului acestuia, precum si drepturi asupra veniturilor viitoare rezultate din valorificarea unor fonduri. Activele financiare include, fara a se limita la acestea:
1. valori mobiliare;
2. efecte de comert emise de catre o societate comerciala;
3. instrumente sintetice de tipul indicilor bursieri;
4. rata dobinzii, instrumente sintetice care au la baza rata dobinzii;
5. instrumente avind la baza moneda nationala, devize convertibile;
6. contracte futures, contracte cu optiuni, alte instrumente financiare derivate calificate astfel de CNVM.

Activ suport - Activul, precum marfa, titlul reprezentativ de marfa, activul financiar, fara a se limita la acestea, care sta la baza tranzactionarii instrumentelor financiare derivate pe pietele dezvoltate de bursele de marfuri.

Agent pentru servicii de investitii financiare - O persoana fizica autorizata de CNVM care actioneaza ca reprezentant exclusiv al unei societati de servicii de investitii financiare in executarea de operatiuni cu instrumente financiare in numele si pe seama acelei societati.

Analiza fundamentala - utilizeaza informatii privind profitabilitatea companiei precum si potentialul de profitabilitate al acesteia in viitor, pentru a determina valoarea corecta a acesteia. Analiza fundamentala studiaza cauzele si efectele, luand in considerare cauzele externe pietelor de tranzactionare, dar care au efect asupra preturilor. Aceste cauze externe se refera la indicatorii economici ai companiei, nivelul investitiilor, managementul companiei, politica guvernamentala,etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.