Teritorii si zone

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

O alta persoana poate patrunde in zona noastra intima in urmatoarele doua situatii: fie intrusul este o ruda sau un prieten apropiat, sau cineva care doreste sa ne faca avansuri sexuale; fie o persoana cu intentii ostile, dorind chiar sa ne atace, in timp ce noi toleram patrunderea strainilor in zonele noastre personale si sociale, intrarea lor in zona noastra intima determina schimbari fiziologic[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teritorii si zone

O alta persoana poate patrunde in zona noastra intima in urmatoarele doua situatii: fie intrusul este o ruda sau un prieten apropiat, sau cineva care doreste sa ne faca avansuri sexuale; fie o persoana cu intentii ostile, dorind chiar sa ne atace, in timp ce noi toleram patrunderea strainilor in zonele noastre personale si sociale, intrarea lor in zona noastra intima determina schimbari fiziologice in insusi trupul nostru. Inima incepe sa bata mai repede, adrenalina se revarsa in curentul sanguin, se pompeaza sange in creier si in muschi, organismul pregatindu-se astfel pentru o posibila situatie de lupta sau fuga.

Aceasta insemna ca, daca atingem prietenos cu mana pe cineva pe care abia l-am cunoscut sau il cuprindem pe dupa umeri, putem trezi in el o senzatie negativa, chiar daca respectivul zambeste si aparent se bucura, nevrand sa ne jigneasca. Daca dorim ca oamenii sa se simta bine in compania noastra, sa aplicam de fiecare data regula de aur: "Pastreaza distanta cuvenita!". Cu cat intram in relatii mai intime cu altii, cu atat mai mult ni se permite sa patrundem in interiorul zonelor lor. Un nou angajat, de exemplu, va simti, poate, la inceput o raceala din partea celorlalti, desi acestia nu fac altceva decat sa-l mentina la distanta zonei sociale, pana il vor cunoaste mai bine.

Dupa ce el va fi mai bine cunoscut, distanta teritoriala fata de el va scadea, pana cand, in cele din urma, i se va permite accesul in zonele lor personale si, in unele cazuri, in zonele lor intime.
Cand doi oameni se saruta, relatia lor este tradata de distanta la care se gasesc soldurile lor. indragostitii isi preseaza cu putere trunchiurile unul de altul, amandoi aflandu-se in zona intima a celuilalt. Aceasta situatie difera de sarutul unui necunoscut dat in noaptea de revelion sau al sotiei celui mai bun prieten al nostru, care, amandoi, isi tin bazinul la cel putin 15 cm de al nostru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.