Terapii naturiste - masajul terapeutic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Se va insista pe zonele renale, uretere, vezica urinara, sistem limfatic, cap, stomac, intestine, ficat.Cand masajul este facut de un expert in reflexoterapie, atat el cat si pacientul trebuie sa se gaseasca in pozitii confortabile, relaxante, specifice punctelor care trebuiesc masate. Astfel, pentru masajul palmar, pacientul poate adopta pozitia sezand intr-un fotoliu sau culcat cu fata in sus pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Terapii naturiste - masajul terapeutic

Se va insista pe zonele renale, uretere, vezica urinara, sistem limfatic, cap, stomac, intestine, ficat.Cand masajul este facut de un expert in reflexoterapie, atat el cat si pacientul trebuie sa se gaseasca in pozitii confortabile, relaxante, specifice punctelor care trebuiesc masate. Astfel, pentru masajul palmar, pacientul poate adopta pozitia sezand intr-un fotoliu sau culcat cu fata in sus pe o canapea.
Terapeutul se va aseza comod pe un scaunel, mai jos decat pacientul, sau lateral langa canapea.

Pentru masarea zonelor din coloana vertebrala, pacientul va sta culcat cu fata in jos, cu capul intr-o parte, mainile intinse lejer pe langa corp. In cazul masarii talpilor, pacientul va sta culcat cu fata in sus, cu picioarele intinse, relaxat, iar terapeutul va sta la picioarele acestuia, pe un scaunel, mai jos decat pacientul. Piciorul care trebuie masat se aseaza pe genunchiul terapeutului, iar sub genunchiul pacientului se va pune o perna. Din aceasta pozitie se maseaza majoritatea punctelor reflexe pentru: rinichi, ficat, splina, stomac, plamani, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroida, paratiroida, intestine, umeri, sani, limfe, gat, coloana etc.

Masarea punctelor din partile laterale ale picioarelor (reflexoterapia pentru prostata, hemoroizi, anexe, testicole, vagin, uretra) solicita ca pacientul sa intoarca piciorul lateral, pe o parte sau alta. Dupa ce atat pacientul cat si terapeutul s-au instalat comod, s-au eliminat zgomotele sau orice perturbare din exterior, se poate incepe masajul printr-o usoara si scurta masare a talpilor, apoi cu varful degetului mare de la mana se palpeaza punctul corespunzator, se continua cu apasari usoare, care vor creste in intensitate, pana la limita suportata de pacient, urmarindu-i-se reactiile. Se va evita folosirea unguentelor, deoarece degetele pot aluneca pe punctele de lucru si nu se va obtine eficacitatea dorita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.