Terapia de reechilibrare ocluzala

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.92

nivel: Facultate

Metoda lui Iankerson - simpla - blocheaza ocluzia - se poate realiza doar daca morfologia ocluzala este normala. In caz de contacte - autorul slefuieste versantul vestibular a cuspidului de sprijin mandibular (1) si versantul cuspidului de ghidaj de pe PM si M maxilari (1a); versantul oral a cuspidului de sprijin max (2) si versantul vest a cuspidului de ghidaj mand (2a); versantul vestibular a cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Terapia de reechilibrare ocluzala

Metoda lui Iankerson - simpla - blocheaza ocluzia - se poate realiza doar daca morfologia ocluzala este normala. In caz de contacte - autorul slefuieste versantul vestibular a cuspidului de sprijin mandibular (1) si versantul cuspidului de ghidaj de pe PM si M maxilari (1a); versantul oral a cuspidului de sprijin max (2) si versantul vest a cuspidului de ghidaj mand (2a); versantul vestibular a cuspidului palatinal (3) si versantul lingual a cuspidului vestibular mand (3a).

Se incepe cu versantul vest a cusp de sp mand; apoi vers vest a cusp de gh max; apoi versantul pal al cusp de sprijin max; versantul lingual al cuspidului de gh mand; versantul lingual al cusp de sp mand; versantul vest al cusp de sprijin max.Metoda Schuyler - elibereaza long-centric (functionalisti)Elibereaza long centricul
Rezolva problema prin sefuirea in cazul in care mand este deviata spre mezial, contactel premature trebuie cautate pe pantele distale a cusp sup si pantele meziale a cusp inf (MUDL)
Daca mand este deplasata spre distal (DUML)

Daca mand este deplasata lateral - cautam contactele premature pe pantele v a dintiilor sup si pantele linguale a inf. Pe partea opusa devitiei cautam contactele premature pe pantele paltinale a cusp sup si pantele vest a cusp inf. Vom slefui din cusp pal max.Spatiaza slefuirea selectiva in 5 etape1.-prima etapa: bilant ocluzal - depistarea contactelor d-d si in cazul ocluzogramei sau a modelului montat in articulator programabil se stabilesc contactele premature.
Bine de utilizat cheek bite pentru controlul slefuire
2.-se vor armoniza curbele de compensatii sagitale si transversale precum si planul de ocluzie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.