Terapia asistata de animale - introducere teoretica

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.68

nivel: Facultate

De asemenea trebuie evaluata cu atentie orice persoana inainte de adaugarea TAA sau AAA in planul de tratament, deoarece nu oricine este potrivit pentru acest gen de terapie. Spre exemplu, persoanele care manifesta in mod curent halucinatii, ostilitati fata de animale si persoane straine, au o istorie in abuzul de animale, prezinta fobii sau alergii fata de tipul de animal folosit de echipa TAA nu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Terapia asistata de animale - introducere teoretica

De asemenea trebuie evaluata cu atentie orice persoana inainte de adaugarea TAA sau AAA in planul de tratament, deoarece nu oricine este potrivit pentru acest gen de terapie. Spre exemplu, persoanele care manifesta in mod curent halucinatii, ostilitati fata de animale si persoane straine, au o istorie in abuzul de animale, prezinta fobii sau alergii fata de tipul de animal folosit de echipa TAA nu este pretabila la un astfel de tratament. Tot cu aceeasi atentie trebuie evaluata si compatibilitatea dintre persoana si animalul folosit, ca si individ. Exemplu de compatibilitati diferite intre aceeasi pesoana si indivizi diferiti ai aceeasi specii este o fetita care timp de 3 sedinte de grup s-a ferit de caine si a prezentat dovezi de fobie, iar la un moment dat a tasnit din spatele grupului si a inceput sa mangaie prietenos un caine nou, respectiv un golden retriever.

Activitatea noastra de volutariat a inceput in cadrul centrului "Esperando" unde am avut ocazia sa desfasuram o munca de pionierat in urma intelegerii dovedite de cei din conducere. Astfel rezultatele obtinute la centrul Esperando s-au concretizat in imbogatirea vocabularului, cresterea rezistentei la efort si scaderea in greutate in cazul unui copil cu sindrom Prader-Willy"(Ionut), o imbunatatire a miscarilor fine si grosiere in cazul unei fete cu boala Little si evident scaderea in greutate (Dana), cresterea rezistentei la efort , imbuntatatirea miscarilor fine si grosiere si a pronuntiei la un baietel cu tetrapareza spastica (Vlad), cresterea rezistentei si folosirea mainii afectate la un baiat (Zoli) cu.... si multe activitati asistate de animale cu restul copiilor din centru.

Aici trebuie sa le multumim pentru colaborare celor de la kinetoterapie si anume: d-na Filipas, Cristina, Magda, George si Daniela.Am mai desfasurat activitati de terapie si in cadrul gradinitei "Caritas" unde am marsat pe cresterea stimei de sine si a unei pronuntii mai clare cu o fetita provenita dintr-o familie destramata si cu abuzuri si cu doi copii din grupa speciala la care am urmarit corectarea pronuntiei deficiente a cuvintelor si pronuntarea lor din proprie initiativa. Aici am colaborat cu Amrus Csabi (logopedie) si Pintea Rita (psihopedagogie).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.