Terapia Vasile Cozac

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Multi dintre cei care studiaza naturismul pot fi, pe buna dreptate, surprinsi de metodele folosite la cabinetul domnului Cozac. Sticlutele cu concentrate, plicurile de ceaiuri ori siropurile recomandate contin foarte putine informatii despre compozitia lor (care este brevetata la OSIM si avizata de Ministerul Sanatatii) si, aparent, sunt recomandate aceleasi preparate pentru afectiuni foarte difer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Terapia Vasile Cozac

Multi dintre cei care studiaza naturismul pot fi, pe buna dreptate, surprinsi de metodele folosite la cabinetul domnului Cozac. Sticlutele cu concentrate, plicurile de ceaiuri ori siropurile recomandate contin foarte putine informatii despre compozitia lor (care este brevetata la OSIM si avizata de Ministerul Sanatatii) si, aparent, sunt recomandate aceleasi preparate pentru afectiuni foarte diferite. Mai mult, indicatiile despre regimul alimentar sunt destul de elastice, desi majoritatea adversarilor sanatatii (alcoolul, tutunul, cafeaua, bauturile carbogazoase, alimentele cu aditivi alimentari etc.) sunt eliminati prin recomandarile fisei standard de tratament.

Cazuistica de vindecari este insa impresionanta si aceasta in boli alese "pe spranceana" - cancere, leucemie, ciroza, boli cardiace grave, diabet. Care sa fie secretul? Un prim secret este chiar arta domnului Cozac, despre care el, in general, se fereste a vorbi vreodata. Domnia sa a elaborat un sistem interesant, prin care o formula pe baza de uleiuri volatile sau plante medicinale macinate poate fi modulata foarte usor, pentru a trata diferitele afectiuni si diferitele tipuri de pacienti. Apoi, in cazurile concrete care apar, el are sugestii pentru medici, extrem de ingenioase.

De exemplu, un pacient care are probleme serioase cu rinichii, dar care este si bolnav de cancer, este foarte posibil sa inceapa cu un tratament care tinteste spre rezolvarea problemei sale renale, concomitent cu administrarea preparatelor anticancerigene. Domnul doctor explica scurt ideea sa: daca rinichii sunt blocati, atunci nu se poate dezintoxica, iar evolutia pacientului ii da dreptate.
Un al doilea secret ar fi... lupta cu timpul. Adesea, pacientii ajung la tratament naturist cand este prea tarziu, cand sunt foarte slabiti ori intoxicati din cauza abuzurilor alimentare.

Atunci, timpul este foarte scump, pentru ca este stiut ca plantele actioneaza ceva mai lent, or, organismul are nevoie de rezultate rapide. Aici, un aport important il are tehnologia folosita, care aplica procedee avansate (cum ar fi extractia sub vid, care scuteste plantele de procese care altfel ar deteriora multe principii active), ce permit obtinerea unor extracte naturale extrem de eficiente. In fine, un al treilea secret este calitatea plantelor. Cei de la Cozac Plant nu se scumpesc atunci cand este vorba de a achizitiona plante de calitate. "Cu un fir de musetel chircit, care creste la marginea Bucurestiului, nu faci mare lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.