Teorii despre joc

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 7.44

nivel: Facultate

Reprosul fundamental adus conceptiei psihop-genetice si sistemul stadial al lui Piaget, dincolo de varietatea formularii, pare a fi aceasta:increderea prea mare in natura umana pe fondul unei indiferente vizibile fata de "puterea educatiei". Psihologii rusi i-au reprosat lui Piaget o anumita cantonare in determinismul biologic, genetic si epi-genetic care nu i-ar fi permis sa vada marea maleabilit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teorii despre joc

Reprosul fundamental adus conceptiei psihop-genetice si sistemul stadial al lui Piaget, dincolo de varietatea formularii, pare a fi aceasta:increderea prea mare in natura umana pe fondul unei indiferente vizibile fata de "puterea educatiei". Psihologii rusi i-au reprosat lui Piaget o anumita cantonare in determinismul biologic, genetic si epi-genetic care nu i-ar fi permis sa vada marea maleabilitate si nondeterminismul fuindamental al psiho-genezei.

LEHMAN si WITLY – scot in evidenta faptul ca prin joc continutul este dependent de madiul social al copilului, insusindu-si cunostinte privind profesiuni, activitati. EDVARD CLAPAREDE – este de parere ca jocul reprezinta o adevarata munca pentru copil, fiind un mijloc cu ajutorul caruia isi poate dezvolta eu-l sau psihologic. Claparede a descris un sistem psihogenetic cu trei stadii:

-stadiul de achizitie si experimentare;
-stadiul de organizare si evaluare;
-stadiul de productie si munca.

K. BUHLER- considera ca, copilul se joaca doar pentru placerea pe care o simte in timpul jocului, indifferent de rezultatul lui. ADLER-sustine ca jocul este o forma de manifestare a copilului neajutorat, de exprimare a incapaitatii acestuia de a se afirma in viata.Jocul devine o cale prin care individual fuge din fata realitatii. A.N. LEONTIEV- defineste jocul ca o activitate fundamental ce are un rol hotarator inevolutia copilului ce consta in reflectarea si reproducerea vietii reale. Este o activitate biopsihosociala avand originea legata de resorturile biologice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.