Teorie politica, stiinta si filosofie politica

5x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.94

nivel: Facultate

Un prim sens al termenului desemneaza programul, metoda de actiune sau actiunea unui individ referitoare la problemele unei colectivitati. "Nu poate exista nici o comunitate, oricat de mica, de primitiva ar fi ea, in care si pentru care sa nu apara permanent probleme pe care, pe o treapta superioara de dezvoltare, suntem obisnuiti sa le numim probleme politice. Ne este imposibil sa dam o definitie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teorie politica, stiinta si filosofie politica

Un prim sens al termenului desemneaza programul, metoda de actiune sau actiunea unui individ referitoare la problemele unei colectivitati. "Nu poate exista nici o comunitate, oricat de mica, de primitiva ar fi ea, in care si pentru care sa nu apara permanent probleme pe care, pe o treapta superioara de dezvoltare, suntem obisnuiti sa le numim probleme politice. Ne este imposibil sa dam o definitie, sa fixam intr-un mod abstract-formal granitele unde incepe si respectiv inceteaza politica.

Gottfried Keller spunea, cu o anumita indreptatire la un moment dat, ca, de fapt, totul este politica."
- POLITICS - se aplica domeniului in care rivalizeaza sau se opun diversele politici.Sensurile cuvantului POLITICA desi sunt diferite se leaga unul de altul. Politicile definite in calitatea lor de programe de actiune se confrunta cu alte politici. Programele de actiune nu sunt in mod necesar consensuale si nici riguros contradictorii.

Exista mai multe definitii care pot fi aplicate termenului de POLITICA, acestea chiar trecute in revista cu pretentii de exhaustivitate (integrale) - acest lucru nu inseamna iesirea din echivoc. Un alt profil al echivocului conceptului se datoreaza intamplarii ca acelasi cuvant se refera simultan la realitatea si constiinta acelui fapt. Se vorbeste despre politica pentru a desemna conflictele dintre partide. Politica desemneaza domeniul si cunoasterea pe care o avem despre acest domeniu.

Un al treilea echivoc si conform opiniei lui Aron Raymond rezulta faptul ca denumim prin acelasi termen in sector particular din ansamblul social si pe de alta parte ansamblul social observat dintr-un anumit domeniu.Cele trei forme de echivoc sunt inteligibile si bine intemeiate:
- politica program de actiune si politica domeniu se leaga una de alta pentru ca domeniul lor este locul unde se opun programele de actiune.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.