Teorie inregistrari

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.26

nivel: Liceu

Accesul la campurile unei variabile de tip struct se face prin intermediul operatorului de selectie directa, notat cu ".", astfel:
Fie variabila e1 de tipul elev. Atunci:
-e1.nume reprezinta sirul de caractere care retine numele elevului;
-e1.nume[0] reprezinta primul caracter al sirului nume;
-e1.media reprezinta campul media al variabilei e1.

Vectori de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teorie inregistrari

Accesul la campurile unei variabile de tip struct se face prin intermediul operatorului de selectie directa, notat cu ".", astfel:
Fie variabila e1 de tipul elev. Atunci:
-e1.nume reprezinta sirul de caractere care retine numele elevului;
-e1.nume[0] reprezinta primul caracter al sirului nume;
-e1.media reprezinta campul media al variabilei e1.

Vectori de inregistrari
Asa cum am vazut elementele unui vector pot fi de orice tip, deci pot fi si de tip struct. Adresarea campurilor se face prin numele vectorului, urmat de perechea de paranteze drepte intre care este trecut indicele componentei, apoi selectia propriu-zisa se face asa cum am invatat.

Daca e este vetorul, iar inregistrarea este de tip elev, atunci numele se selecteaza prin e[i].nume, iar varsta prin e[i].varsta.

Exemplu:
Se citesc datele despre elevii unei clase si anume: numele si situatia lor scolara la obiectul geografie, reprezentata prin doua note, nota1 si nota2. Sa se ordoneze elevii in ordinea descrescatoare a mediilor si sa se afiseze aceasta situatie.

Inregistrari imbricate
Exista situatii cand o inregistrare poate contine campuri ale caror tip este la randul lor tot inregistrare. Sa urmarim exemplul urmator:
Se citesc datele despre elevii unei clase si anume: numele si data nasterii. Sa se ordoneze elevii in ordinea crescatoare dupa data nasterii si sa se afiseze aceasta situatie.

Probleme rezolvate
1. Intr-un vector cu inregistrari se pastreaza atributele a n dreptunghiuri: lungimea , latimea, aria si perimetrul. Numarul n si dimensiunile laturilor dreptunghiurilor se introduce de la tastatura. Sa se afiseze dreptunghiul cu suprafata cea mai mare si dreptunghiul cu perimetrul cel mai mic.

2. Intr-un vector de inregistrari se pastreaza atributele a n puncte. Atributele punctului sunt coordonatele si cadranul in care se gaseste. Numarul n si coordonatele punctelor se introduce de la tastatura. Sa se afiseze punctele grupate dupa cadran.
Probleme propuse

1)Elevii dintr-o scoala vor sa faca un top al celor mai bune 10 melodii pentru fiecare saptamana. Ajutati-i sa realizeze un program prin care se introduc n date de forma titlu melodie, interpret, numar puncte acumulate, numar puncte primite si care afiseaza primele 10 titluri, in ordinea descrescatoare a punctelor.

2)Sa se realizeze un program care citeste de la tastatura n inregistrari, pentru elevii unei clase, cu structura: nume, prenume, medie. Sa se afiseze elevii in ordine alfabetica si sa se calculeze media generala a clasei.

3)Dintr-un lot de n persoane care s-au inregistrat cu nume si data nasterii, trebuie selectate acele persoane care au implinit 18 ani la 1 ianuarie 2006. Datele de intrare cuprind valoarea lui n si cele n perechi de date de forma nume yy mm dd si sunt continute de fisierul date.int, iar datele de iesire contin numele cerute afisate pe verticala pe ecran.

4)La o statie meteo se trec datele in fisierul temp.int sub forma data temperatura. Sa se prelucreze aceste date afisandu-se zilele in care temperatura a fost maxima.

5)Intr-o clasa de maxim 25 de elevi, fiecare a primit cate unul din calificativele suficient, bine si foarte bine la fiecare din cele 10 materii. Datele se introduc in calculator sub forma: nume elev numar de calificative suficient numar de calificative bine numar de calificative foarte bine. Sa se afiseze in ordine descrescatoare statistica notarii (numarul de suficient, de bine si foarte bine) si numele elevului cu cele mai multe calificative fb.

6)Pentru evidenta medicamentelor dintr-un depozit, sunt necesare urmatoarele informatii: codul medicamentului, denumirea si pretul medicamentului. Presupunand ca in depozit exista n medicamente si ca datele acestora sunt cunoscute, se cere: sa se testeze daca medicamentul cu denumirea data d exista in depozit afisandu-se un mesaj corespunzator, apoi sa se mareasca cu p% preturile tuturor medicamentelor, tiparindu-se medicamentele cu noile preturi.

Procentul p este:
- 5, daca produsul are codul mai mic decat 1000;
- 10, in caz contrar.

7)Rezultatele obtinute de elevii de liceu la Bacalaureat se gasesc in fisierul "bac.in", care contine pe primul rand numarul n de elevi, apoi, pe fiecare din urmatoarele n randuri, media la bacalaureat si numele unui elev, in aceasta ordine separate printr-un spatiu. Creati fisierul "bac.out" care contine elevii din fisierul "bac.in" in ordinea descrescatoare a mediilor (in acelasi format ca si cel din fisierul de intrare), apoi tipariti pe ecran: numarul elevilor cu media sub 5, numarul elevilor cu media intre 5 si 7, si numarul elevilor cu media peste 7.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.