Teoria uniunii vamale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Facultate

Localizarea in timp a primelor contributii evidentiaza ca teoria uniunii vamale a aparut anterior constituirii grupurilor regionale : CEE, AELS etc.
Teoria uniunii vamale are ca obiect de analiza studiul efectelor generate de constituirea unei uniuni vamale la nivelul economiei fiecarui stat membru si la nivelul grupului de state aderente in planul comertului exterior si al bunastarii econo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teoria uniunii vamale

Localizarea in timp a primelor contributii evidentiaza ca teoria uniunii vamale a aparut anterior constituirii grupurilor regionale : CEE, AELS etc.
Teoria uniunii vamale are ca obiect de analiza studiul efectelor generate de constituirea unei uniuni vamale la nivelul economiei fiecarui stat membru si la nivelul grupului de state aderente in planul comertului exterior si al bunastarii economice.

Ea studiaza de asemenea efectele de antrenare sau cele restrictive asupra comertului cu restul lumii.
Explicatiile oferite de teoria uniunii vamale au la baza un exemplu simplificat. Se presupune ca tara A intentioneaza sa creeze o uniune vamala cu un alt grup de state, considerate ca o entitate si desemnate drept tara B. Similar, restul lumii este reprezentat pri tara C.
Ipotezele pe care se bazeaza teoria uniunii vamale sunt:
- Costurile de transport si cele ale serviciilor comerciale sunt considerate neglijabile.

- Singurele restrictii comerciale luate in consideratie sunt taxele ad valorem, pe unitate de produs importat.
- In cadrul uniunii vamale concurenta este considerata pura si perfecta.
- Factorii de productie sunt considerati perfect mobili in interiorul fiecarei tari membre, ca si in interiorul uniunii.

- Pretul de pe orice piata (inclusiv a fortei de munca ) este egal cu costul marginal al ultimei unitati vandute sau cumparate.
- Pentru un anumit produs piata este considerata ca avand atomicitate perfecta.
- Din punct de vedere al pietei mondiale, uniunea vamala este privita ca un cumparator unic si se considera ca pozitiile adoptate de ea nu pot influenta pretul mondial.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.