Teoria si practica jurnalistica

7x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comunicarea indirecta presupune o comunicare imediata printr-un document -calculator, telefon, sau o institutie specializata : ziar , radio etc.Acest tip de comunicare presupune : comunicare mediata tehnologic intre grupuri mai mici si com de masa care se produce in medii sociale compacte, populate. Comunicarea de masa se adreseaza unui conglomerate foarte mare de oameni interesati de diefrite pro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teoria si practica jurnalistica

Comunicarea indirecta presupune o comunicare imediata printr-un document -calculator, telefon, sau o institutie specializata : ziar , radio etc.Acest tip de comunicare presupune : comunicare mediata tehnologic intre grupuri mai mici si com de masa care se produce in medii sociale compacte, populate. Comunicarea de masa se adreseaza unui conglomerate foarte mare de oameni interesati de diefrite produse cultural, politice, economice, sociale, conglomerate localizat intr-un spatiu determinat cu constiinta apartenentei la o anumita com.

In mass media mesajele sunt create de un ansamblu de indivizi in care fiecare indeplineste sarcini specific, altfel spus mesajele sunt produse de echipe de oameni specializati in cautarea si prelucrarea informatiei, in conceperea si fabricarea divertismentului, lucrand in structure organizationale complexe.
Sunt grupati in instrumente ramificate in care productia urmeaza aceleasi reguli ca in marile institutii desfasurandu-se pe principalele benzi rulante si vizand rentabilitatea si eficienta care asigura obtinerea profitului si e marcata de competitita cu institutii similare.

Productia de mesaje mass-media e foarte costisitoare si solicita concentrari de resusrse tehnice si umane. In aceste conditii mesajul este distribuit ca un bun de consum si pentru a fi prelucrat imediat trebuie sa aiba un continut atractiv, accesibil, cu o doza de noutate, uneori incitant. Acest continut poate cuprinde informatii ce se pot prezenta ca brute (rezultatele unor competitii, statistici) dar si prelucrate si combinate cu alte tipuri de date si referinte ce vizeaza opinii, interpretari, politica. Alteori continutul e format din idei si opinii prin care receptorii sunt pusi in situatia de a cunoaste un anumit fenomen, o atitudine, un fapt, o situatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.