Teoria senzomotorie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Este dincolo de incertitudine ca activarea speciala, ca in unele arii exista intotdeauna o anumita activitate, a unor arii vizuale este suficienta pentru a genera o constiinta vizuala. Spre exemplu, Pollen (1999), intr-o lucrare despre corelatele neuronale ale percetiei vizuale, relateaza despre un experiement in care cortexul striat, fiind deconectat de geniclatii laterali, fiind stimulat electri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teoria senzomotorie

Este dincolo de incertitudine ca activarea speciala, ca in unele arii exista intotdeauna o anumita activitate, a unor arii vizuale este suficienta pentru a genera o constiinta vizuala. Spre exemplu, Pollen (1999), intr-o lucrare despre corelatele neuronale ale percetiei vizuale, relateaza despre un experiement in care cortexul striat, fiind deconectat de geniclatii laterali, fiind stimulat electric a general anumite fenomene luminoase numite fosfene.

Dar, aceasta activarea, in mod normal, nu poate fi produsa decat prin stimulare externa. Adica, influenta externa e necesara, in lipsa unor stimulari artificiale sau a unor dezordini halucinogene, pentru producerea acelei activari. On our view, experience is not something that happens in us but is something we do. Perceptual experience consists in ways of exploring the environment. (O'Regan&Noe, p.99)

Ce facem noi? Contractii si discontractii musculare? Nu. Contractii si/sau discontractii musculare constiente? Nu. Noi facem doar contractii si discontractii dorite. Ca o consecinta a receptivitatii noastre, daca influentele externe care se exercita asupra noastra indeplinesc anumite conditii-game, in noi se vor intampla anumite fenomene constiente, chiar daca noi nu facem nimic. Contractiile si relaxarile musculare pot contribui, intr-adevar, la explicatia bogatiei experientei noastre fenomenale, dar ele nu sunt conditia sine qua non a experientei fenomenale.

Cunoasterea 'cum' sa stapanesti ceva poate rezulta dupa reflectia asupra unor prime miscari instinctive sau intamplatoare; sau in prin incercarea tuturor miscarilor imaginabile in vederea atingerii unui rezultat. Deci, prin reflectie sau cautare 'oarba'. Dupa ce am trait ceva, putem zice ca am avut experienta acelui ceva. Chiar cand am trait ceva in mod inconstient (lesinul), dar ulterior am descoperit ce ni s-a intamplat, putem spune retrospectiv ca intr-un fel am trait acea experienta.

Tindem sa numim experienta tot ceea ce am trait. Tindem sa consideram ca unfel de experienta toate schimbarile sau timpul care le-am suferit. Putem spune ca am avut experienta imaginarii sau visarii X (ex., un lucru nonexistent). Un individ are atat un trecut material constient cat si unul inconstient. Experienta individuala tinde sa fie identificata cu trecutul individului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.