Teoria recuperarii accidentului vascular

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.73

nivel: Facultate

Bolnavul trebuie cunoscut temeinic, iar tratamentul individualizat pe baza tuturor datelor care pot influenta intr-un fel sau altul evolutia lui.Terapeutul trebuie sa-l ajute pe pacient cu necesarul minim. Exercitiile nu trebuie sa fie plictisitoare, deoarece pacientul poate sa oboseasca si mental, nu numai fizic. Pacientul trebuie sa invete sa-si inhibe musculatura inutila care se contracta intr-[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teoria recuperarii accidentului vascular

Bolnavul trebuie cunoscut temeinic, iar tratamentul individualizat pe baza tuturor datelor care pot influenta intr-un fel sau altul evolutia lui.Terapeutul trebuie sa-l ajute pe pacient cu necesarul minim. Exercitiile nu trebuie sa fie plictisitoare, deoarece pacientul poate sa oboseasca si mental, nu numai fizic. Pacientul trebuie sa invete sa-si inhibe musculatura inutila care se contracta intr-un exercitiu. Exercitiile cu rezistenta nu sunt de dorit la hemiplegici, deoarece nu este un obiectiv castigarea fortei musculare, ci aparitia activitatii contractile, a controlului motor in muschiul respectiv.

factori generati de natura acidentului vascular Evolutia tratamentului de recuperare este in stransa relatie cu acidentul propri-zis si cu o serie intreaga de aspecte legate de el. Gravitatea acidentului determina in mod firesc durata recuperarii functionale.factori determinati de calitatea tratamentului Rezultatele obtinute in urma unui tratament de calitate prin mijloace kinetoterapeutice sunt sigure, in majoritatea cazurilor. Ele insa se obtin incetul cu incetul, imperceptibil de la o zi la alta, dar se cumuleaza cu certitudine in vederea recastigarii integrale a calitatilor fizice.

Tratamentul cu ajotorul exercitiului fizic trebuie inceput la momentul potrivit, acesta fiind deseori cheia succesului. Intarzierile sunt hotaratoare in transformarea bolnavului in purtatorul unor sechele recuperabile numai cu ajutorul unor interventii chirurgicale secundare sau chiar irecuperabile. Principiul gradarii efortului Gradarea efortului este obligatorie si de importanta hotaratoare in gimnastica medicala de recuperare. Desi accidentul afecteaza de obicei numai o parte a corpului, totusi el drept consecinta scoaterea bolnavului din activitatile cotidiene.

Efortul localizat la segmentele afectate trebuie sa urmeze o curba usor ascendenta, atat in cadrul unei lectii, cat si de-a lungul intregii perioade de tratament. Aceasta curba trebuie sa fie cat mai aproape de limita superioara a posibilitatilor functionale, pentru a realiza insanatosirea in timpul cel mai scurt. Trecerile de la usor la greu, de la cunoscut la necunoscut, de la simplu la complex sunt reguli ce se impun a fi respectate. Se va incepe cu exercitii elementare, si dintre cele mai usoare, se va trece apoi la exercitii mai complexe si din ce in ce mai multe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.