Tendintele pietei de retail privind creditele imobiliare ipotecare la Banca Comerciala Romana

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Promotorii teoriei naturaliste au evidentiat faptul ca creditul nu creeaza capital real de unul singur, ci acest capital apare numai in procesul de producere. De asemenea, ei au mentionat dependenta creditului de producere si a dobanzii de profit, neintelegand in esenta legatura reciproca dintre acestea. Discipolii lui J.Keynes, P. Samuelson, K. John, E. Hansen, au devenit reprezentantii scolii ne[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tendintele pietei de retail privind creditele imobiliare ipotecare la Banca Comerciala Romana

Promotorii teoriei naturaliste au evidentiat faptul ca creditul nu creeaza capital real de unul singur, ci acest capital apare numai in procesul de producere. De asemenea, ei au mentionat dependenta creditului de producere si a dobanzii de profit, neintelegand in esenta legatura reciproca dintre acestea. Discipolii lui J.Keynes, P. Samuelson, K. John, E. Hansen, au devenit reprezentantii scolii neokeynisismului, privind reglementarea monetar-creditara. La baza viziunii acestora sta ideea lui J.Keynes despre implicarea activa a statului in procesele economice, inclusiv cu ajutorul creditului.

Cu toate acestea, miza principala in reglementarea economica, pe de o parte, se pune pe finantarea bugetara, pe de alta parte, pe capacitatea bancii centrale de a determina politica creditar-monetara prin modificarea ratei dobanzii. Cea de-a doua conceptie a creditului a fost dezvoltata ulterior in teoria monetarismului, reprezentantul de baza al careia este M. Friedman. Conform opiniei acestuia, instrumentele de baza ale reglementarii economiei sunt modificarea masei monetare si a ratelor procentuale, ceea ce ofera posibilitate de a efectua expansiunea creditara. Stabilirea ritmurilor medii anuale ale masei monetare in corelatie cu nivelurile determinate ale ratelor procentuale permite de a influenta asupra dinamicii volumului de productie si al preturilor.

Teoria monetarista a mai fost numita si antiinflationista, deoarece recomandarile ei au fost folosite in politica economica a SUA si in tarile Europei de Vest incepand cu anii 80-ci ai secolului XX, continuand sa fie utilizate si in prezent. Esenta politicii economice consta in faptul ca s-a efectuat retinerea cresterii masei monetare prin majorarea ratelor dobanzii. Cercetarea relatiilor de credit de-a lungul timpului denota faptul ca operatiunile de credit pot interveni intr-o gama simpla de la relatii dintre indivizi sub forma unor acorduri, pana la tranzactii mai complicate, ce se efectueaza pe pietele monetare sau financiare bine dezvoltate.

Esential ramane aceeasi relatie in ambele cazuri: o valoare actuala se transmite de un creditor unui debitor in urma careia cel din urma se angajeaza sa-o ramburseze pe viitor conform conditiilor specificate in acordul de credit, si totodata se obliga sa plateasca o dobanda pentru utilizarea creditului.Notiunea de credit se defineste printr-un raport de interese banesti ce apare intre o persoana fizica sau juridica numita creditor, care acorda pe un termen prestabilit altei persoane numita debitor, un imprumut de bani sau care vinde marfuri si servicii pe datorie, in general, cu o dobanda stabilita in functie de riscul pe care si-l asuma creditorul sau de reputatia debitorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.