Tendinte actuale si de viitor ale extinderii leasingului in Romania

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.93

nivel: Liceu

Paradoxal, in timp ce piata este tot mai dinamica, transparenta in oferirea unor informatii cat mai exacte este tot mai redusa.
"Leasingul de echipamente reprezinta o nisa insuficient exploatata. Alaturi de leasingul imobiliar, practicarea leasingului de echipamente va da un impuls si dezvoltarii noilor tipuri de produse financiare"considera Florentina Mircea, director general al firmei TBI[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tendinte actuale si de viitor ale extinderii leasingului in Romania

Paradoxal, in timp ce piata este tot mai dinamica, transparenta in oferirea unor informatii cat mai exacte este tot mai redusa.
"Leasingul de echipamente reprezinta o nisa insuficient exploatata. Alaturi de leasingul imobiliar, practicarea leasingului de echipamente va da un impuls si dezvoltarii noilor tipuri de produse financiare"considera Florentina Mircea, director general al firmei TBI Leasing .

In anul trecut, portofoliile companiilor de leasing au cunoscut un trend ascendent pronuntat, desi pentru toate produsele au fost inregistrate importante cresteri, s-au detasat net finantarile de leasing pentru segmentele de echipamente. Dintre 200 de companii de leasing active, 36 sunt membre ale ASLR. Cota detinuta de ASLR din total piata este estimata la 57%.

Incepand cu anul trecut a intervenit o noua distorsiune in piata, odata cu denominarea monedei nationale respectiv, stabilirea modului de rotunjire a soldurilor conturilor, notificarile impuse de lege referitoare la relatiile contractuale dintre locator si utilizator, aspecte nereglementate initial sau gresit intelese care vor crea divergente sau erori in aplicare. Evolutia pietei de leasing in perioada 2001-2004

Studiul asupra pietei romanesti de leasing a fost efectuat pe baza unor date puse la dispozitie de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Leasing din Romania si a unui studiu elaborat de Mercury Marketing and Research Consultans in iunie 2002 si a fost prezentat in cadrul seminarului Interleasing desfasurat pe data de 13 iunie.
Conform studiului Mercury, piata de leasing romaneasca pentru anul 2002 se ridica la o valoare de 395 milioane USD in crestere fata de valoarea inregistrata in 2001 cu 44%. Cea mai mare parte a contractelor de leasing incheiate a fost reprezentata de contracte de leasing -66% din valoarea contractelor pe 2002.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.