Tema proiect - managementul proiectelor

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.91

nivel: Facultate

In anul 2003 in judetul Iasi s-au inregistrat o serie de incalcari ale drepturilor persoanelor seropozitive, ceea ce a dus la excluderea copiilor infectati HIV din scolile de masa si au fost inregistrate incalcari ale confidentialitatii persoanelor seropozitive de catre actorii institutionali implicati in problematica HIV/SIDA, dand nastere la fenomene de marginalizare si stigmatizare a persoanelo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tema proiect - managementul proiectelor

In anul 2003 in judetul Iasi s-au inregistrat o serie de incalcari ale drepturilor persoanelor seropozitive, ceea ce a dus la excluderea copiilor infectati HIV din scolile de masa si au fost inregistrate incalcari ale confidentialitatii persoanelor seropozitive de catre actorii institutionali implicati in problematica HIV/SIDA, dand nastere la fenomene de marginalizare si stigmatizare a persoanelor seropozitive, in special tinerii. Asociatia s-a confruntat cu excluderea a 6 copii infectati HIV din scolile de masa si a fost implicata in 18 procese cu autoritati locale pentru plata partiala a salariilor asistentilor personali.

Aceasta situatie coroborata si cu lipsa de informare a comunitatii a dus la dezvoltarea fenomenului de marginalizare si discriminare a persoanelor seropozitive tinindu-se cont si de amploarea numarului de noi cazuri inregistrate cu infectia HIV.Pentru a evita astfel de conflicte a fost nevoie de intensificarea actiunilor de promovare a drepturilor persoanelor seropozitive precum si informarea factorilor abilitati sa ia masuri de corectare a acestor situatii de nerespectare a acestor drepturi.

In anul 2004 datorita activitatilor de advocacy si lobby sustinute de catre asociatii precum si prin derularea de campanii de informare si constientizare la nivelul intregii comunitati, aceste situatii au fost corectate. Mai mult, actorii institutionali s-au aratat disponibili de a se implica si sprijini activitatile asociatii, asigurandu-se astfel respectarea drepturilor persoanelor seropozitive la nivelul judetului Iasi.

Prezentul proiect doreste ca experienta dobindita de catre asociatie si un grup de studenti ai Facultatii de Mecanica la nivelul judetului Iasi sa fie sa fie multiplicata si la nivelul altor localitati din tara. Comunitatile locale si societatile persoanelor infectate HIV sau bolnave de SIDA din judetele propuse vor deveni astfel elemente active in lupta anti-SIDA.

Deoarece nicaieri nu exista obligativitatea de asociere in randul persoanelor seropozitive, proiectul isi propune facilitarea accesului acestor informatii si servicii in contextul HIV/SIDA. De asemenea, cele mai importante institutii guvernamentale vor avea mai buna cunoastere a ofertei de servicii in acest domeniu, adoptand o atitudine corecta in lucru cu persoanele seropozitive si reducand discriminarea acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.