Teledetectie

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

In studiul de caz, realizat in cadrul lucrarii mele de doctorat, am utilizat 3 imagini satelitare achizitionate la interval de 6 luni, asupra aceleiasi zone geografice. Dupa eliminarea erorilor
cauzate de catre particularitatile metodei de achizitionare (parametrii de zbor si limitari spectrale si functionale ale senzorilor platformei de zbor), precum si datorita perturbarilor meteorologice[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teledetectie

In studiul de caz, realizat in cadrul lucrarii mele de doctorat, am utilizat 3 imagini satelitare achizitionate la interval de 6 luni, asupra aceleiasi zone geografice. Dupa eliminarea erorilor
cauzate de catre particularitatile metodei de achizitionare (parametrii de zbor si limitari spectrale si functionale ale senzorilor platformei de zbor), precum si datorita perturbarilor meteorologice, s-au
efectuat corectii geometrice si spectrale. S-a trecut apoi la pasul cel mai important si dificil (datorita "greutatii" pea care o constiruie in studiu) si anume, interpretarea imaginilor.

Am avut in vedere doua scopuri majore : 1. stabilirea acoperirii terenului si evolutia acesteia si 2. evaluarea riscului de eroziune, privit ca implicatie a evolutiei acoperirii terenului. Stabilirea acoperirii terenului s-a realizat utilizand tehnici bine cunoscute ale domeniului prelucrarii datelor satelitare, prin clasificare asistata de calculator folosind diferite metode (algoritmi de calcul), cea mai des utilizata in aceste scopuri este Maximum Likelihood.

Comparand rezultatele la momente diferite de timp se deduce univoc zona cu probabilitate maxima de aparitie a alunecarilor de teren. In cazul de fata zona A preferentiala A>> este cea de deal, cu acoperire vegetala minima (sau in scadere) si structura geologica saraca. Masurile de evitare sau de A intarziere A>> a fenomenului de eroziune sau alunecare a terenului se bazeaza pe popularea cu vegetatie a zonei critice.
Prin determinarea si cuantificarea modificarilor limitei geografice a zonelor cu potential de alunecare a terenului se poate face o apreciere a riscului de eroziune.

Modificarea coordonatelor punctelor de granita a zonelor expuse la astfel de fenomene producedescrierea potentiala a deprecierii calitative a terenului (cauzand alunecari de teren viitoare) prin extrapolarea evolutiei trecute, determinata si descrisa calitativ, dar mai ales cantitativ prin interpretarea imaginilor satelitare.
Intervalul de modificare a coordonatelor punctelor care delimiteaza geografic zona expusa la eroziune accentuata a terenului (provocand la un moment dat alunecare de teren) se dovedeste a fi, mai mult sau mai putin, acelasi, in functie de pozitia geografica (altitudine, pat vegetativ si structura geologica aferenta).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.