Teledetectia

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

TELEDETECTIA este domeniul tehnic care se ocupa cu detectarea, masurarea, inregistrarea si vizualizarea sub forma de imagini , a radiatiilor electromagnetice, emise de obiecte si fenomene de pe Pamant sau din Univers, de la distanta , fara a avea contact direct cu acestea. Partea finala a definitiei este menita sa precizeze cel mai bine sensul acestu domeniu tehnic. Figura 1, prezinta cel mai simp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Teledetectia

TELEDETECTIA este domeniul tehnic care se ocupa cu detectarea, masurarea, inregistrarea si vizualizarea sub forma de imagini , a radiatiilor electromagnetice, emise de obiecte si fenomene de pe Pamant sau din Univers, de la distanta , fara a avea contact direct cu acestea. Partea finala a definitiei este menita sa precizeze cel mai bine sensul acestu domeniu tehnic. Figura 1, prezinta cel mai simplu aceasta caracteristica.
Teledetectia nu este o stiinta, ci un ansamblu de aplicatii ale fizicii si ingineriei, destinate obtinerii de imagini. Finalitatea acestui domeniu al tehnicii este imaginea de teledetectie, obtinuta prin diverse mijloace.

Teledetectia nu este o ramura a geografiei, dar ofera acesteia, la nivelul aplicatiilor fiecarei ramuri (geomorfologie, hidrologie, biogeografie, geografie umana etc.), o sursa de informatii de mare valoare. Caracterul obiectiv al imaginilor de teledetectie, depaseste cu mult ceea ce ofera harta sau planul in cercetarea mediului.
Teledetectia, indiferent de natura aplicatiilor, pasiva sau activa foloseste radiatiile electromagnetice pentru a obtine imaginile corpurilor, de la altitudine, din avion, satelit, balon, elicopter, deoarece in acest mod, imaginea se poate utiliza in obtinerea de harti si planuri, iar interpretarea obiectelor este optima.

AEROFOTOINTERPRETAREA GEOGRAFICA reprezinta o metoda de cercetare, specifica geografiei, dar aplicata si in alte stiinte, care utilizeaza, imaginile de teledetectie, prin examinare sau analiza calitativa si cantitativa, in diferite aplicatii, legate de mediul geografic si componentele acestuia (naturale, antropice).
Scopul aplicarii acestei metode il constituie culegerea de informatii, despre obiectele si fenomenele din teren, concretizate in final, in harti generale (ex. topografice) si tematice (ex. harta vegetatiei si a utilizarii terenurilor, figura 2), planuri, schite, tabele, grafice si documentatii, ce insotesc diferitele studii de specialitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.