Tehnologii de obtinere a iaurtului

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Animalele producatoare de lapte cu o importanta mai mare o reprezinta taurinele si bubalinele. In ansamblu, vaca de lapte trebuie sa aiba trenul dinapoi bine dezvoltat, mai ales bazinul, trebuie sa aiba o infatisare deosebita, fina, cu schelet redus, cu pielea supla si cu par lucios. Prin cresterea taurinelor se asigura o mare parte din produsele alimentare de mare valoare necesare oame[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologii de obtinere a iaurtului

Animalele producatoare de lapte cu o importanta mai mare o reprezinta taurinele si bubalinele. In ansamblu, vaca de lapte trebuie sa aiba trenul dinapoi bine dezvoltat, mai ales bazinul, trebuie sa aiba o infatisare deosebita, fina, cu schelet redus, cu pielea supla si cu par lucios. Prin cresterea taurinelor se asigura o mare parte din produsele alimentare de mare valoare necesare oamenilor. Principalele ce se obtin sunt: laptele, carnea, pielea, etc.

Bovinele valorifica foarte bine produsele vegetale si agricole, precum si o serie de reziduri ale diferitelor industrii si culture agricole. O vaca de lapte foloseste 24-25% din totalul substantelor nutritive pentru de carne si lapte. Rasele de ovine dupa origine se impart in autohtone sau indigene si de import, iar dupa productia ce o dau se impart in rase de lana, lapte, gresime, mixte, pentru blana sau pielicele. Rasele de caprine - cresterea caprelor este o ocupatie rentabila, deoarece produsele lor , laptele, carnea, parul, blanitele de ied, sunt valoroase.

Nefiind pretentioase la hranire si ingrijire sunt usor de intretinut. Productia de lapte de capra variaz intre 400-800 l intre perioada de lactatie, iar rasele perfectionate pot ajunge la 1.000 - 1.200 l.
Prin laptele crud integral se intelege produsul obtinut de la animalele sanatoase, prin mulgerea in conditii igirnice, netratate termic ( nefiert si neincalzit ), din compozitia caruia nu s-a sustras nimic sin u s-au adaugat substante straine.Laptele contina apa in porportie de 88 %. In aceasta apa se gasesc raspandite, in
particule mici, oserie se substante.

Daca se indeparteaza prin evaporare totala apa din lapte, substantele care mai raman formeaza substanta uscata sau extractul total al laptelui.Substanta uscata este formata din grasime, lactoza, proteine, cazeina si substante minerale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.