Tehnologii de cultivare a plantelor

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.76

nivel: Facultate

1.Soiul cultivat Soiul "Laura" existent acum in cultura va fi inlocuit treptat cu soiul "Silvia" creat recent la S.C.P.M.A. Fundulea,ale carei plante sunt mai viguroase, mai uniforme si mai rezistente la viroze.
.Amplasarea culturii Laurul paros prefera solurile afanate,fertile,profunde cum sunt cernoziomurile bogate in humus si calciu sau solurile aluvionare.Culturiile se amplaseaza pe te[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologii de cultivare a plantelor

1.Soiul cultivat Soiul "Laura" existent acum in cultura va fi inlocuit treptat cu soiul "Silvia" creat recent la S.C.P.M.A. Fundulea,ale carei plante sunt mai viguroase, mai uniforme si mai rezistente la viroze.
.Amplasarea culturii Laurul paros prefera solurile afanate,fertile,profunde cum sunt cernoziomurile bogate in humus si calciu sau solurile aluvionare.Culturiile se amplaseaza pe terenuri plane,expuse la soare si curate de buruieni.Zonele foarte favorabile de cultura sunt campiile Baraganului si Olteniei.Nu se recomanda revenirea pe aceelasi teren decat dupa 5 ani.

3.Folosirea ingrasamintelor Fertilizarea se poate face cu fosfor,azot sau potasiu.Aceste substante au o influenta pozitiva asupra dezvoltarii plantelor ducand la obtinerea unor sporuri importante de productie.Ingrasamintele fosfatice si potasice se aplica toamna, iar cele cu azot primavara devreme.Ingrasamintele vor fi maruntite si cernute si se vor distribui uniform pe suprafata solului. 4.Lucrarile Lucrarile de baza se executa cu scopul de a acumula si pastra cat mai multa apa in sol pentru a combate buruieni si pentru a afana solul.In ceea ce priveste pregatirea patului germinativ,pana la semanat se vor executa 1-2 lucrari cu combinatorul.

5.Semanatul Laurul paros se seamana in luna aprilie,cand temperatura solului este de 7- C.La un hectar se folosesc 10-12 kg de samanta.Cea mai potrivita adancime este de 4-5 cm,iar desimea de 30-40 plante/ 6.Lucrarile de intretinere Laurul paros rasare dupa 15-20 zile de la semanat in functie de umiditatea din sol.Combaterea nechimica a buruienilor din culturile de laur paros se face prin lucrari de plivit,prasile manuale si mecanice.Se va acorda o atentie deosebita lucrarii de combatere a buruienilor pentru ca plantele de laur paros au un ritm foarte lent de crestere in primele 2 luni de vegetatie,iar imburienarea poate compromise cultura.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.