Tehnologie comerciala - concept, rol, componente

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Autoservirea reprezinta inovatia care a stat la baza celor mai performante modalitati de distribuire a marfurilor si a generat adoptarea a noi tehnologii comerciale - standardizarea echipamentelor comerciale, extinderea merchandisingului, dezvoltarea sistemului de codificare al marfurilor.5. Aparitia centrelor comerciale a reechilibrat balanta inre centrul orasului si periferie. Reprezinta versiun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologie comerciala - concept, rol, componente

Autoservirea reprezinta inovatia care a stat la baza celor mai performante modalitati de distribuire a marfurilor si a generat adoptarea a noi tehnologii comerciale - standardizarea echipamentelor comerciale, extinderea merchandisingului, dezvoltarea sistemului de codificare al marfurilor.5. Aparitia centrelor comerciale a reechilibrat balanta inre centrul orasului si periferie. Reprezinta versiunea moderna a pietei sau a strazii comerciale, care se gaseau in centrul localitatilor medievale.

Centrele comerciale au fost initial amplasate la periferia marilor orase, ca mai tarziu (anii 80) acestea sa fie implementate in interiorul localitatilor. Tehnologia acestor centre este diferita de la o tara la alta. In SUA, in functie de puetearea de atractie sunt: regionale, de comunitate, de vecinatate. Pentru Europa, modelul reprezentativ este Franta, unde se disting: centre comerciale regionale, centre comerciale intercomunitare, galeriile comerciale (galeries marchandes) si centrale de magazine de uzina.

6. Etapa comertului electronic aflata in dezvoltare la sfarsitul sec XX. Prezinta avantaje atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator. Reprezentativ pentru aceasta etapa este magazinul virtual dar, de-a lungul timpului a cunoscut mai multe stadii: Abordarea sistemica a comertului duce la identificarea subsistemelor acestuia ca fiind: aprovizionarea, stocarea si vanzarea. Analizand sistemele economico-sociale, se observa existenta unor procese, operatii, fluxuri specifice si scheme tehnologice, care de fapt reprezinta componente secventiale fundamentale ale tehnologiei generale.

In sens larg, procesul tehnologic reprezinta totalitatea operatiilor concomitente sau succesive necesare obtinerii produsului. Procesele tehnologice se realizeaza prin procedee tehnologice, prin care se indica modul concret si mijloacele tehnice necesare. Fluxul tehnologic este dat de succesiunea logica a proceselor de transformare a materiilor prime in produse. Schema tehnologica trebuie sa raspunda cerintelor a trei fluxuri: marfurilor, clientilor si personalului si reprezinta totalitatea utilajelor si mijloacelor de munca continute de procesele, procedeele dintr-un flux tehnologic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.