Tehnologia vinului

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Fiind o viticultura a microclimatelor, viticultura romaneasca ofera conditii foarte diferite. Ca urmare, paleta de vinuri ce pot fi obtinute este foarte larga. De exemplu, dealurile subcarpatice meridionale generoase din punct de vedere termic (Dealu Mare, Samburesti, Vanju Mare, Orevita, Drancea etc.) ofera conditii excelente pentru producerea de vinuri rosii de inalta calitate (St.C. Teodorescu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia vinului

Fiind o viticultura a microclimatelor, viticultura romaneasca ofera conditii foarte diferite. Ca urmare, paleta de vinuri ce pot fi obtinute este foarte larga. De exemplu, dealurile subcarpatice meridionale generoase din punct de vedere termic (Dealu Mare, Samburesti, Vanju Mare, Orevita, Drancea etc.) ofera conditii excelente pentru producerea de vinuri rosii de inalta calitate (St.C. Teodorescu si colab., 1987).

Prin opozitie, podgoriile Transilvane (Tarnave, Alba, Aiud, Lechinta) mai vitregite termic nu intrunesc conditii pentru obtinerea de vinuri rosii, in schimb clima mai racoroasa impiedica combustionarea compusilor de aroma din pielita bobului si in felul acesta favorizeaza producerea de vinuri albe cu aroma si fructuozitate cu totul remarcabile. Indraznim sa facem afirmatia ca gama de vinuri ce se pot realiza in tara noastra o depaseste pe cea a produselor obtinute in multe din marile tari viticole ale lumii si o egaleaza pe cea a vinurilor ce se produc in Franta.

Inalta favorabilitate pentru producerea vinurilor de calitate pe care o are Romania este dovedita de datele stiintifice, de solicitarea vinurilor romanesti pe piata internationala si de rezultatele meritorii obtinute in concursurile internationale. Atunci cand calitatea vinurilor nu este la inaltimea cuvenita, vina nu trebuie cautata in conditiile naturale, ci cu deosebire in deficientele de ordin profesional, tehnologic si tehnic.

Circa 80% din productia anuala de struguri din Romania este valorificata sub forma de vin (70%) si produse pe baza de must si vin (10%).In aprobarea cunostintelor sus amintite intereseaza o cunoastere mai aprofundata a soiurilor de vita roditoare cultivate, arealele lor de cultura, precum si zonarea acestora; stabilirea arealelor delimitate de producere a vinurilor cu denumire de origine controlata (DOC) si avinurilor cu denumire de origine controlata si trepte de calitate (DOCC).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.