Tehnologia retelelor de comunicatii

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Multitudinea de cabluri necesare cat si modul de amplasare a acestora a devenit o problema foarte dificila pentru constructorii acestor retele.
In ideea de a reduce aceste complicatii tehnice, s-a cautat o modalitate de simplifica cablarea si a standardiza tipurile de cabluri si conectori.Ideea de baza (generalizata astazi) era de a folosi un singur tip de semnal pentru orice tip de aplicat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia retelelor de comunicatii

Multitudinea de cabluri necesare cat si modul de amplasare a acestora a devenit o problema foarte dificila pentru constructorii acestor retele.
In ideea de a reduce aceste complicatii tehnice, s-a cautat o modalitate de simplifica cablarea si a standardiza tipurile de cabluri si conectori.Ideea de baza (generalizata astazi) era de a folosi un singur tip de semnal pentru orice tip de aplicatie. A fost ales semnalul digital, deoarece avea cea mai mare imunitate la zgomot si asigura cea mai fiabila transmisie. Singurul parametru care era diferit de la o aplicatie la alta, era largimea de banda.

Pentru a usura realizarea retelelor de comunicatii electronice, au fost create o serie de reguli si principii de cablare, care fac obiectul cablarii structurate.Un standard nu reprezinta un document unic, atotcuprinzator. Fiecare standard este in realitate o colectie de documente ce incearca sa reglementeze cat mai multe aspecte ce pot fi intalnite in practica.In momentul de fata, exista mai multe standarde ce reglementeaza cablarea structurata. Principial, acestea sunt aproape identice, diferente existand la unele denumiri de componente sau la anumite valori numerice (lungimi, diametre, etc).

Aceste diferente apar datorita faptului ca standardele respective trebuie sa fie in acord cu restul standardelor ce opereaza in zona respectiva.Indicativele din lista de mai sus pot sa fie usor diferite, prin adaugarea unor litere sau cifre suplimentare. Acest lucru inseamna ca este vorba de acelasi standard, insa o alta editie (mai veche sau mai noua). Standardul american ANSI/TIA/EIA-568

Standardul american ANSI/TIA/EIA-568 este cunoscut sub doua versiuni principale : versiunea T568-A (aparuta in 1991 si revizuita in 1995) si versiunea T568-B (aparuta dupa anul 2001). Cea mai cunoscuta deosebire dintre aceste versiuni consta in modul de numerotare a perechilor si firelor din cablurile UTP si conectorii RJ-45. Aceasta problema va fi discutata mai pe larg in sectiunea dedicata montarii conectorilor pe cablurile UTP/STP.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.