Tehnologia protezelor - punti

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Componenta metalica se trimite in laborator si urmeaza obtinerea componentei fizionomice, rezultand astfel o piesa de mare exactitate.
Macheta corpului de punte se modeleaza unit de cea a elementelor de agregare . se recomanda ideal ca ea sa fie modelata pe modelul duplicat, ce confera siguranta si precizie in modelaj, macheta este fixa pe model, modelul duplicat va face parte integranta di[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia protezelor - punti

Componenta metalica se trimite in laborator si urmeaza obtinerea componentei fizionomice, rezultand astfel o piesa de mare exactitate.
Macheta corpului de punte se modeleaza unit de cea a elementelor de agregare . se recomanda ideal ca ea sa fie modelata pe modelul duplicat, ce confera siguranta si precizie in modelaj, macheta este fixa pe model, modelul duplicat va face parte integranta din viitorul tipar.

Este indicata frecvent in edentatii terminale mandibulare dar si cele maxilare (punti totale).Aceste piese mecanice sunt contraindicate deoarece genereaza disfunctie ocluzala; in practica sunt modelate atipic, nu cu morfologia reala a dintelui inlocuit.
La maxilar premolarul 1 este asemanator cu un canin, sa nu aiba corpul de punte contact cu dintele antagonist, dar intre timp dintele antagonist migreaza rezultand interferente in antero-lateralitate; dintii stalpi sunt suprasolicitati (molarul 1-premolarul2).
Indicatia este ca si extensia sa prezinte relatie de contact cu dintele antagonist.

Aceste extensii meziale sunt indicate cand pacientii nu ne lasa sa intervenim pe incisivul central, in edentatii de premolar (nu de canin), pacienti tineri, sex feminin, din absenta conditiilor tehnice.
Puntea cu extensie distala este acceptata la pacientii tineri, cu dinti stalpi bine implantati, la pacienti varstnici cu acelasi status parodontal dar cu dinti antagonisti o proteza partiala acrilica, arcada numai pana la molarul 1 superior+ ambele varste nu accepta alta solutie protetica din ratiuni financiare (implantul), fie din ratiuni de functionalitate (proteze mobilizabile).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.