Tehnologia presarii la rece

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Alegerea materialului se face in functie de proprietatile mecanice ,de compozitia chimica ,de tratamentul termic aplicat tablelor ,de gradul de ecruisare al materialului si de structura interna al acestuia .
Se recomanda in general din punct de vedere tehnologic alegerea materialului cu rezistenta la rupere la tractiune mica si alungire mare pentru operatiile d eambutisare si materiale cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia presarii la rece

Alegerea materialului se face in functie de proprietatile mecanice ,de compozitia chimica ,de tratamentul termic aplicat tablelor ,de gradul de ecruisare al materialului si de structura interna al acestuia .
Se recomanda in general din punct de vedere tehnologic alegerea materialului cu rezistenta la rupere la tractiune mica si alungire mare pentru operatiile d eambutisare si materiale cu rezistenta la rupere la tractiune mare si alungire mica pentru operatii de taiere.

De asemenea se recomanda ca pentru operatii de indoire ,ambutisare si altele similare sa se aleaga materiale la care indicele de plasticitate sa fie cit mai mare ,adica raportul dintre rezistenta la curgere si rezistenta la rupere sa fie cit mai mic.Aceasta datorita faptului ca ca cu cit diferenta dintre valorile rezistentei la curgere si la rupere este mai mare cu atit se asigura o zona de deformare a materialului fara ca acesta sa se rupa .

Cu cit valoarea rezistentei la curgere este mai mica cu atit efortul necesar pentru ambutisare este mai mic si consumul de energie mai redus ,deformatiile elastice se micsoreaza de asemenea iar volumul de material care participa la deformarea plastica devine mai mare si deci posibilitatea de aparitie a subtierilor locale la piesa este mai redusa.
Precizia piesei decupate depinde in primul rind de precizia de executie a placii active .

Operatia de decupare se executa cu ajutorul unor scule denumite stante . Aceasta se compune din doua elemente active :poansonul 1 si placa activa 2 , a caror contur corespunde cu conturul piesei. In afara de elementele active ,stantele mai au si alte elemente constructive cum ar fi :elemente de ghidare ,placi de baza .placi port-poanson ,placa de cap ,elemente de retinere ,sisteme de aruncatoare ,elemente de prindere , etc. In general placa activa este fixa iar poansonul este mobil actionat de berbecul presei insa acest lucru poate fi si invers.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.