Tehnologia fabricarii produselor - studiu privind stabilirea semifabricatului economic

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Metoda de semifabricare prin forjare libera se foloseste in general la productia de serie mica, unde este nerentabila semifabricarea in matrite . Pentru usurarea forjarii libere, semifabricatul se proiecteaza cu o forma simplificata fata de cea a piesei finite, fiind prevazut cu un plus de material numit adaos tehnologic. Deoarece la forjarea libera materialul se deformeaza plastic in mod neingrad[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tehnologia fabricarii produselor - studiu privind stabilirea semifabricatului economic

Metoda de semifabricare prin forjare libera se foloseste in general la productia de serie mica, unde este nerentabila semifabricarea in matrite . Pentru usurarea forjarii libere, semifabricatul se proiecteaza cu o forma simplificata fata de cea a piesei finite, fiind prevazut cu un plus de material numit adaos tehnologic. Deoarece la forjarea libera materialul se deformeaza plastic in mod neingradit (nu se limiteaza curgerea), nu se poate obtine o precizie ridicata; dimensiunile prezinta variatii mari, iar suprafetele rezulta cu abateri mari de la forma geometrica corecta, necesitand adaosuri mari de prelucrare.

Matritare Semifabricatele matritate prezinta avantaje insemnate in comparatie cu semifabricatele forjate liber.
La acest tip de semifabricate se micsoreaza sau se exclud adaosurile tehnologice, inevitabile la piese cu variatii bruste a formei, se reduc adaosurile de prelucrare, iar tolerantele se micsoreaza de 3...4 ori.
Matritarea la cald permite obtinerea de semifabricate cu precizie ridicata , practic pentru piese cu orice configuratie, asigura o structura mai omogena a metalului, o calitate mai buna a suprafetei.
Costul relativ ridicat al matritelor face ca acest procedeu sa fie rentabil pentru un numar de piese corespunzator cel putin productiei de serie mijlocie.

Matritarea constituie procedeul de prelucrare prin presiune a metalelor si aliajelor prin care materialul in timpul deformarii plastice se deformeaza simultan in intreg volumul, iar curgerea acestuia este conditionata de forma si dimensiunile cavitatilor sculelor (matrite). Dupa matritare urmeaza operatia de debavurare, adica de inlaturare a surplusului de material colectat in bavura. Pentru micsorarea adaosului tehnologic se va urmari geometria piesei prin matritare bilaterala, unde surplusul de material se gaseste in planul de separatie. Canalul de bavura poate prelua in anumite limite surplusul de material permitind obtinerea de dimensiuni exacte, din semifabricate cu dimensiuni neexacte.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.